Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Başkanı Behlül Bayrak ve Komisyon Üyelerinin iştiraki ile gerçekleştirilen ziyarette Erenler ilçesinin ticari ve sosyal açıdan gelişimi, yapılması planlanan çalışmalar ve devam eden projeler ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Söz konusu ziyarette konuşan Komisyon Başkanı Behlül Bayrak üyelerden gelen talepler doğrultusunda yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi vererek özellikle Çarşamba Pazarı’nın daha modern ve rahat alışveriş yapılabilir bir hale getirilmesi konusuna değindi. Behlül Bayrak ve Komisyon üyeleri ayrıca Çarşamba pazarında il dışından faturasız mal satan tedarikçilerin olmaması konusunda denetimlerin sıklaştırılmasının da önemine değindiler.

Ziyarette ayrıca SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ’un da üzerinde sıklıkla durduğu TOPÇA Kavşağı çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunularak çalışmaların geldiği süreç ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Erenler Esence köyü sınırları içinde bulunan tarihi 600 yıllık camiinin restorasyonu konusunda da yapılacak çalışmaların görüşüldüğü ziyarette SATSO Turizm Komisyonu’nun da sürece dahil edilebileceği dile getirildi.

SATSO Ticareti Geliştirme Komisyon Başkanı Behlül Bayrak ayıca, Erenler sınırları içinde fuar alanı olarak değerlendirilebilecek bölgeler hakkında Ereneler Belediy Başkanı Fevzi Kılıç’tan bilgi alarak uygun bölgeler üzerinde çalışmalar yapılmasının Erenler özelinde Sakarya’ya bir fuar alanı kazandırılmasının önemine değindi.

Söz konusu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Çarşamba pazarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların başladığını ve faturasız tedarikçiler konusunda denetimlerin artırıldığını belirterek Sakarya halkının mağdur olmaması için gayret ettiklerini dile getirdi.

Başkan Kılıç ayrıca, TOPÇA Kavşağı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini ve Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda çalışmaları hızla yürüttüklerini, en kısa zamanda tamamlanacağını belirtti.

Ziyaret karşılıklı fikir alışverişi, iyi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.