Genelge kapsamında 16 Mart'tan itibaren geçici olarak kapatılan alanlarda yapılan kontrollerde, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olması gereken mekanların yasağa uyduğu, açık olan lokantalarda ise hijyen ve sosyal mesafenin korunduğu tespit edildi.

Esnafa teşekkür

Gerçekleşen denetimler hakkında konuşan Erenler Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Şengül; “Belediye olarak elimizden gelen imkanlar dâhilinde tüm gücümüz ve gayretimiz ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Esnafımızın, halkımızın da bu tedbirlere karşı oldukça duyarlı olması bizleri memnun ediyor. Gerçekleşen denetimlerde esnafımızın devletimizin koyduğu kurallara uymuş olduğunu gördük. Esnaflarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

"Önemli olan halk sağlığı"

Genelgeye uymayan işletmelere karşı kapatma, para cezası ve ruhsat iptaline kadar gidebilecek yaptırımlar uygulanacağını ifade eden Başkan Yardımcısı Rahmi Şengül; “Hiçbir şey halkımızın sağlığından daha önemli değil. Bizim belediyecilik anlayışımız denetimde tespit edilen aksaklıkları cezalandırmak üzerine değil, doğrusunu anlatmak. Denetimlerde aykırı bir durumun çıkmaması bizleri çok mutlu etti” dedi.