MHP’nin 4 Kasım’da gerçekleştirilen Kurultayında Trabzon Milletvekili Koray Aydın’ı destekleyen Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan’ın görevine devam edeceği açıklandı. Ancak, bu açıklamayı Erdoğan yerine Salih Okutan yaptı.

MHP İl Teşkilatı’nda, İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Salih Okutan tarafından basın toplantısı düzenlendi. İlk olarak ülke gündemini değerlendiren Okutan, “Yakın gelecekte tüm Türkiye’yi içine almayı hedefleyen ve federal başkanlık sisteminin altyapısını kuran bu ihanet yasasına karşı MHP, TBMM’de tek başına mücadele vermektedir. Unutulmamalıdır ki yürekler toplu atarsa hedefe ulaşılabilir. Devletimizin bütünlüğü, milletimizin birliği, cumhuriyetimizin ve milli egemenliğimizin tüm kazanımlarının korunabilmesi için sizleri saf tutmaya, bir ve beraber hareket etmeye çağırıyoruz. ‘Ses ver Türkiye’ derken karar anını işaret ederken kastettiğimiz buydu. Verdiğiniz ses ve nefes ölçüsünde elimizden geleni sonuna kadar yapacağımızdan hiçbir endişeniz olmasın. Milletimiz, vatanın bölünmesine asla müsaade etmeyecektir diye haykırırken tek güvendiğimiz sizlerin aklıselimi ve sağduyusu idi. Bugün eyalet sistemine hayır demenin, harekete geçmenin tam zamanıdır. Bugün insanlarımızın kapatılacak belde ve köylerini ve şehit kanları ile sulanan vatan topraklarını sahiplenmesinin tam vaktidir. Ya bugün konuşulacaktır ya da konuşulanların bir hükmü kalmayacaktır. Ya bugün dik durulacaktır ya da yarın konuşulanların bir hükmü kalmayacaktır. Karar siz kıymetli hemşerilerimizin, hüküm aziz Türk milletinindir” dedi.

İSTİFA SÖZ KONUSU DEĞİL

MHP İl Başkanı Mehmet Erdoğan’ın katılmadığı basın toplantısında Salih Okutan tarafından Erdoğan’ın göreve devam etmeyeceği konusuna açıklık getirildi. Kurultay’da Koray Aydın’ı desteklediğini açıkça ifade eden İl Başkanı Erdoğan’ın istifa etmeyeceğini belirten Okutan, “4 Kasım’da yapılan büyük kurultaydan önce gazetelerde MHP İl Başkanı Mehmet Erdoğan’ın, ‘Koray Aydın Genel Başkan olamazsam istifa ederim’ cümleleri yayınlanmıştı. Ben kesinlikle öyle bir şey duymadım. Öyle bir şey yok. MHP İl Başkanı Mehmet Erdoğan, belde belediye başkanları ve bütün ekibimizle yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.