Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Filistin İstanbul Başkonsolosu Abdalkarim Al Khatib’i makamında ağırladı. Nazik ziyaretleri dolayısıyla Al Khatib’e şükranlarını sunan Başkan Toçoğlu, “Sakarya, Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerin ortasında yer alan sakin bir il. Nüfusu 1 milyona yaklaşan şehrimiz her geçen gün büyümeye devam ediyor. Ayrıca Filistin’den şehrimize eğitim için gelen kardeşlerimize de elimizden gelen desteği sunuyoruz” dedi.

“Acı her zaman yüreğimizde”

Başkan Toçoğlu, “Filistin’de yaşanan acıyı her zaman yüreğimizde hissediyoruz. Filistinliler bizim kardeşimizdir. İnşallah en kısa sürede kalıcı barış sağlanacak ve kardeşlerimiz huzur bulacak. Devletimiz Filistin’de hastaneler, okullar, sanayi kurumlarının inşası için bir takım çalışmalar gerçekleştirdi ve gerçekleştirmeye de devam ediyor. Önümüzdeki süreçte de ülkemiz Filistin’e destek olmayı sürdürecektir.”

“Güzel şehir Sakarya”

Sakarya’yla ilgili izlenimlerini paylaşan Başkonsolos Al Khatib, “Sakarya, Marmara Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden bir tanesi. Doğasıyla insanı etkileyen bir havası var. Birçok Filistin’li genç eğitim hayatına burada devam ediyor. Bizler savaş içerisinde olmamıza rağmen eğitime büyük bir önem veriyoruz. Filistin halkı, yüzde 98 okuma oranıyla dünyada 1. sırada. Öğrencilerimiz Sakarya’da eğitim görmekten çok memnun. Öğrencilerimize sunmuş olduğunuz destekler için teşekkür ediyorum.”

“Türkiye hep yanımızda oldu”

Al Khatib, “Filistin 100 yılı aşkın bir süredir savaşın içinde. İşgale ve soykırıma rağmen mücadele etmekten halkımız asla vazgeçmedi. Bu zorlu süreçte Türkiye her zaman bizim yanımızda oldu. Türkiye ile Filistin arasında gönül köprüleri kuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistinlilerin ve dünyadaki mazlumların kahramanıdır. Allah, Erdoğan’dan ve Türk halkından razı olsun” diye konuştu.