Derneğin genel kuruluna, Balkan Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, Başkan Yardımcıları, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Rıdvan Sezer, Ferizli Belediyesi Başkan Yardımcısı Naci Kıral, siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra dernek üyeleri katıldı.

Serdivan Beşköprü Mahallesi’nde bulunan belediye tesislerinde yapılan genel kurulda açılış konuşmasını yapan Federasyon Genel Başkanı Zürfettin Hacıoğlu, 36 ilde faaliyet gösteren 9 federasyon ve 200 resmi derneğin yanı sıra 100’ü aşkın şube ile Türkiye’nin her yerindeki Balkan göçmenlerine hizmet verdiklerini söyledi.

sakarya_bal_goc2.jpg

Konfederasyonun ayakta kalabilmesi için mutlaka daha aktif çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Hacıoğlu, derneklerden yeni projeler beklediklerini de dile getirdi. Hacıoğlu, “Avrupa Birliği ile diğer bakanlıkların sosyal alanlarda destekledikleri birçok projenin hayata geçirilmesi önemli. Önümüzdeki günlerde Bulgaristan ve Türkiye’de yerel yönetimler ve kamu kuruluşlarında çalışan yönetici ve teknik elemanların karşılıklı olarak ziyarette bulunmalarını sağlayacak projemiz onaylandı. İlk etapta 500 kişi Bulgaristan’a götürüp, 500 kişiyi de Türkiye’ye getireceğiz” dedi.

sakarya_bal_goc3.jpg

Hacıoğlu’nun konuşmasının ardından geçilen seçimde, Sakarya Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği başkanlığına Erdinç Bilaloğlu üçüncü kez seçildi.

Güven tazeleyen Erdinç Bilaloğlu da kendisine destek verenlere teşekkür etti. 

sakarya_bal_goc4.jpg