Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “AGDAŞ, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan lisans almış bir şirkettir. Faaliyetlerinin yönetilmesinde EPDK mevzuatlarına tabidir. Bu anlamda 5’er yıllık dönemdeki yatırım işleri, EPDK’nın onayladığı bütçe doğrultusunda gerçekleştirilmektedir. 2012-2016 yılı yatırım bütçesinin EPDK tarafından onaylanan kısmının tamamlanmış olmasından dolayı yeni yatırım yapılamamakla birlikte şuan sadece sokağında gaz hattı olan abonelere sadece servis kutusu konulmaktadır.
 
Şehrimizdeki doğal gaz kullanımı EPDK’nın kuralları sonrasında yaygınlaşmıştır. Bu anlamda Sakarya’da sadece Karapürçek, Kaynarca ve Taraklı ilçelerinde doğal gaz alt yapısı bulunmamaktadır. Kocaali ilçesine de bu yıl yapılan çalışmalar sonrasında doğal gaz arzı sağlanacaktır. Şirket olarak çevreci ve doğa dostu olan doğal gazın yaygınlaşmasını istemekle birlikte EPDK onayı doğrultusunda yapılan yatırımlarda verimlilik esas alınmaktadır.
 
Sn. Neşet Sazoğlu’nun Medya Detay haber sitesinde 21 Haziran tarihli köşe yazısında ele aldığı “AGDAŞ’ın Arifiye’deki alt yapı sorunu” başlıklı habere konu olan yatırım talebi gibi birçok başvuru alınarak 2017-2022 yatırım dönemi için sorumluluğumuzda olan bölgelerin imarlı olanları için EPDK’ya yatırım talebi yapılacaktır. Yatırım planının onaylanması halinde onaylanan bütçe doğrultusunda yatırım planlamaları gerçekleştirilecektir. Bilgilerinize önemle sunulur” denildi.