Türkiye Gazetesi Kurucusu ve Sahibi, İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Enver Ören vefat etti.

1990 yılında ABD’deki Houston Methodist Hastanesi’nde yapılan operasyonla kız kardeşinden alınan böbrek nakledilen Enver Ören’e, 2006’da Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde ikinci böbrek nakli gerçekleştirilmişti. Ancak ağır tedavi süreci ve üst üste geçirdiği cerrahi operasyonlar sonucu bünyesi zayıf düşen Enver Ören, nükseden sağlık problemleri yüzünden geçtiğimiz ay tekrar hastaneye kaldırılmıştı.

Tüm çabalara rağmen sağlık durumu düzelmeyen, Türkiye’nin ve İhlas Holding ailesinin "Enver Ağabey"i Sayın Enver Ören, hayata gözlerini yumdu.

Yüksek ilmi, güler yüzü, cömertliği, alçak gönüllüğü, affediciliği, şefkati, güçlü hitabeti, hoş sohbeti ve samimiyeti ile hem Türkiye’nin, hem de çalışanlarının gönlünde taht kuran Enver Ören, hep neşeli bilinen bir insandı. Sevenlerine ilk defa üzüntü yaşatan Enver Ören, geride hiç silinmeyecek izler bırakarak ahirete intikal etti. Enver Ören’in cenazesi, cumartesi günü ikindi namazını müteakip Eyüp Sultan Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan’daki aile kabristanında, çok sevdiği hocası ve kayınpederi, büyük İslam alimi Sayın Hüseyin Hilmi Işık’ın (Kuddisessirruh) yanına defnedilecek.

ENVER ÖREN KİMDİR

1939 yılında Denizli’nin Honaz ilçesinde doğan Enver Ören, ilk ve Orta tahsilini Denizli’de bitirerek Kuleli Askeri Lisesi’ne, oradan da İstanbul Üniversitesi, Fen Fakültesi’ne girdi. Ören, 1961 yılında lisans öğretimini tamamladıktan sonra kazandığı NATO bursu ile 1,5 yıllığına mesleki çalışmalar yapmak üzere Napoli’ye gitti.

Bir süre üniversitede çalışan Ören, 1970 yılında üniversiteden ve akademik hayattan ayrıldı ve birkaç arkadaşıyla birlikte gazeteciliğe başladı. Çıkardığı gazete önce Hakikat Gazetesi sonra Türkiye Gazetesi adını aldı. İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan olan Enver Ören, Mücahit Ören’in babası, Hüseyin Hilmi Işık’ın damadı. (Türkiyegazetesi.com)