Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi’nde ihaleye çıkacaklarını açıkladı. Bu konuda daha önce proje çalışmalarının devam ettiği açıklanmış, kısa süre içerisinde de ihaleye çıkılacağı belirtilmişti. Bu kapsamda başlatılan tüm hazırlıklar ise tamamlandı. Engelsiz Yaşam Merkezi 25 Ağustos Perşembe günü ihaleye çıkıyor. Başkan Toçoğlu, seçim vaatleri arasında yer alan bir projeyi daha hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
 
“Örnek bir proje daha”
Başkan Zeki Toçoğlu, “Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi için çalışmalar yaptığımızı ifade etmiştik. Bu konuda örnek projeleri inceledik.  Mimar kadromuz yurtdışı ve içinden benzer çalışmaları yakından gördüler. Gerekli analizleri yaptık. En uygun merkezi şehrimize kazandırmak adına kolları sıvadık. Arkadaşlarımız proje çalışmalarını tamamladılar. Şimdi de ihaleye çıkıyoruz. İhalemizin ardından yer teslimini gerçekleştirip, inşa çalışmalarını başlatacağız. Merkezimizi hızlı bir şekilde tamamlayıp örnek bir projeyi daha şehrimize kazandıracağız. Hayırlı olsun” diye konuştu.
 
“Tüm gereklilikler yer alacak”
Proje detaylarını da paylaşan Başkan Toçoğlu, “Projemizin merkezi bir konumda yer alacağını daha önce ifade etmiştik. Merkezimizin içerisinde eğitim sınıfları, spor salonu, dinlenme odaları, teknik, idari ve personel odaları yer alacak. Ayrıca çok amaçlı salon, seminer salonu, müzik sınıfı, dil terapi salonu ve uygulama mutfağı da bulunacak. Burada bir şeyi özellikle ifade etmek istiyorum; Engelsiz Yaşam Merkezimiz engelli yakınları için çok önemli bir işlev görecek. Şunu unutmamalıyız; Hepimiz birer engelli adayıyız” ifadelerini kullandı.
 
“Alanında uzman eğitimciler”
Merkezde sunulacak eğitimler hakkında da paylaşımlarda bulunan Başkan Zeki Toçoğlu, “Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 0 – 20 yaş grubuna yönelik eğitimler sunulacak. Burada alanında uzman eğitimciler yer alacak. Kardeşlerimize çocuk gelişimciler, fizyoterapistler ve psikologlar gözetiminde eğitimler sunacak. Engelli yakınları bu sayede günlük ihtiyaçlarını daha rahat bir şekilde karşılayabilecek. Bunun yanında kendilerine de vakit ayırabilecekler” şeklinde konuştu.
 
“Bin metrekare alan üzerinde”
Proje ile ilgili detayları paylaşan Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “Projemizi şehrin merkezinde yer alan Yenigün Mahallesi’nde hayata geçireceğiz. Bin metrekare alan üzerinde yer alacak merkezimiz üç katlı olacak. Projemiz tamamlandı. İhale hazırlıklarımız tamamlandı. 25 Ağustos Perşembe günü saat 10.30’da Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ihale toplantı salonunda ihalesini gerçekleştireceğiz. Bu anlamda hem şehrimize hem de engelli ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.