Açılış törenine Vali İrfan Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Sakarya Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan, Ali Oktar, İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mutlu Işıksu, Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, Büyükşehir bürokratları, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışın ardından merkezde incelemelerde bulunuldu.

Tüm ihtiyaçlara cevaplar üretecek

Açılış programında konuşan Başkan Toçoğlu, “Sadece Sakarya’da değil, ülkemizde de eksikliği hissedilen Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılışı için bir araya geldik. Engelli ailelerimizden çok ciddi talepler alıyorduk. Hemen projemizi hazırladık, adımlarımızı attık. Hamdolsun bugün de açılışını gerçekleştiriyoruz. 18 yaş ve üzeri engellilerimizin bu merkezde tüm ihtiyaçları giderilecek. Aynı zamanda engelli aileleri de çocuklarını bu merkeze bırakarak günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Merkezi Büyükşehir Belediyesi olarak inşa ettik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz hizmet sunacak. Çok mutluyuz. İnşallah engelli ailelerimizin yaşamlarına bir nebze olsun kolaylık sağlamış oluruz” dedi.

En anlamlı proje

Başkan Zeki Toçoğlu, “Sakarya Gündüzlü Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezimizde beceri kazanım uygulama odaları, eğitim sınıfları, sosyal servis, mutfak atölyesi, seminer salonu, spor salonu yer alıyor. 18 yaş ve üzeri engelli kardeşlerimiz burada alacakları eğitimler ve katılacakları aktivitelerle kaliteli zamanlar geçirecek, sosyal hayata tutunacak. Engelli çocuklarımız özbakım ve ev içi becerileri kazanacak. Ailelerimizin günlük yaşamları kolaylaşacak ve kendilerine zaman ayırabilecekler. Bu merkezin açılışını bizlere nasip eden Rabbimize sonsuz şükürler olsun. İnşallah Büyükşehir Belediyesi olarak sosyal hizmetler alanında çalışma tempomuzu daha da arttıracağız” diye konuştu.

En hayırlı iş

Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Sakarya için yapılabilecek en hayırlı işlerden biri bu merkez. Mesleğimiz dolayısıyla pek çok engelli ve ailesiyle karşılaşıyoruz. Engelli bireylerde eğitim çok önemli. Yaş büyüdükçe engelli ailelelerin sorumlulukları daha da artıyor ve engelli bireylerin yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için daha yoğun çalışma yapmak durumunda kalıyorlar. Bu nedenle engelli ailelerimizin işlerini daha rahat bir şekilde sürdürebilmesi için onlara kolaylık sağlanabilmesi adına böyle bir merkez çok önemli bir ihtiyacı giderecek. Artık engelli aileleri bu merkeze çocuklarını bırakarak dışarıdaki işlerini yapabilecekler. Merkezimizde alanında uzman isimler görev yapacak. Engelli kardeşlerimizin aynı zamanda vakitlerini daha nitelikli bir şekilde sürdürmelerine imkan sağlayacak eğitimler de verilecek. Böylesine bir projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyemizi ve Başkanımızı kutluyorum. Hamdolsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüz de bu alanda çok özverili çalışmalar yapıyor. İnşallah burada da çok hayırlı, başarılı hizmetere imza atılacak. Şehrimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.