Daha önce Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü hizmet binası olarak kullanılan yapıda dönüşüm çalışması başlatılacağı duyurulmuş, proje kapsamında mevcut binanın Engelsiz Kafe olarak hizmet sunacağı açıklanmıştı.

“Aile ekonomilerine katkı”

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Engelsiz Kafe Projesi ile engelli kardeşlerimizin hem toplumsal yaşama adapte olmalarını hem de aile ekonomilerine katkı sağlayabilmelerini hedefledik. Yeni merkezimizde engelli vatandaşlarımız istihdam edilecek. Engelli gençlere iş olanağı sunarak, onları topluma kazandırma projesi adına örnek bir çalışmayı hayata geçirmiş olduk” diye konuştu. 

“Engelsiz Kafe hayırlı olsun”

Tamamlanan çalışmalara da değinen Toçoğlu, “Şuanda Kafemizdeki tadilat işlemlerinin tamamı sonlandı. Çevre düzenlemeleri ve peyzaj da projenin muhtevasına uygun olarak tamamlandı. İç mekandaki mimari tasarımın da beğeni kazanacağını düşünüyoruz. Engelli kardeşlerimizin sosyal alanlarının genişleyecek olmasının yanı sıra, şehrimize de yeni bir buluşma noktası kazandırmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Sakarya’ya hayırlı olsun” dedi. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, 1 Aralık Salı günü saat 13.00’da gerçekleştirilecek Engelsiz Kafe açılışının, Çark Caddesi Kafeler Sokak mevkiindeki hizmet binasında düzenleneceği ifade edildi.