Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü Başkanı Selim Özen, belgesel çekimiyle ilgili yaptığı açıklamada, sinema-televizyon ve fotoğraf alanında proje çalışmaları olan Talha Menteş ile Mert Eryılmaz’ın girişimi ile Sakarya’da ki engellilerin yer alacağı bir belgesel çekileceğini söyledi.

Bu kapsamda, Yenihayat Paralimpik Engelli Spor Kulübü üyelerinin paydaş ortak olarak katkıda bulunacağı "Cam kırıklarında kelebek kanatları" adlı belgesel için Menteş ve Eryılmaz’la engelli bireylerin bir araya geldiğini ifade eden Özen, çalışmalarla ilgili görüş alış verişinde bulunulduğunu kaydetti.

engelsiz_belgesel_projesi2.jpg

Selim Özen, “Tamamen şehrimizde yaşayan farklı engel gruplarından olan engelli bireylerin çekeceği belgesel yapımın senaryo, kurgu, çekim gibi her aşamasında engelli bireyler yer alacak. Bizlerin yaşadığı zorluklar, mücadelelerimiz, düşüncelerimiz, hayallerimiz trajikomik bir şekilde, bu belgeselle gözler önüne serilecek. Amacımız ise engelli bireylerin yaşadıkları konusunda farkındalık oluşturmak. Güzel bir çalışma olacağına inanıyoruz” dedi.

Selim Özen ayrıca, “Cam kırıklarında kelebek kanatları” adı verilecek belgeselin en kısa zamanda yayınlanması için de gayret göstereceklerini söyledi.

engelsiz_belgesel_projesi3.jpg