Dernek Başkanı Selim Özen açıklamasında, “1992 yılında Birleşmiş Milletlerin kararı ile 3 Aralık, Uluslararası Engelliler Günü olarak kabul edilmiş; bu karar, 1993 yılı Mart ayında Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunun 1993/29 sayılı bildirisi ile 3 Aralık Gününün tüm dünyada engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının ‘tam ve diğer insanlara eşit ölçüde’ sağlanması amacı için çalışılması gereken bir gün olarak tüm dünyaya duyurulmuştur. O zamandan beri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilmiştir.

Engelliliğin nedenleri araştırıldığında, büyük çoğunluğunun önlenebilir nedenler olduğu görülmektedir. Ülke genelinde engelliliğin önlenmesi amacı ile Engelliliğin bir yazgı olmadığı, geliştirilecek sosyal politikalar ve her alanda korucu-önleyici uygulamaları içeren düzenlemelerle önleneceği kesindir.
Engelli vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin arttırılması, yaşamın her alanında var olacak şekilde, tarafların birlikte ortak akıl ile çözümü ortaya koyacak yerel ve genel sosyal politika programlarını  geliştirmeleri ve birlikte yaşam kültürünü var ederek toplum temelli rehabilitasyon programlarına doğru örnek düzenlemeler yaparak  hayata geçirmeleri kendi gerçeğimizi ortaya koyarak birlikte yaşam kültürünü en güzel biçimde var etmek hedefinde olmalıyız .

Bu doğrultudan hareketle kanun koyucu engelli ve dezavantajlı bireylere yönelik tüm yasal düzenlemeleri yaparak ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına özel tüzel yapılara vatandaşa hizmet sunumunda bu konudaki sorumluluklarını yerine getirmelerini  engelli, bireylerinde herkes gibi eşit vatandaşlık haklarından yararlanmalarının anayasal bir hak olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak  yerelde ve genelde tüm sosyal politika programları devletin koymuş olduğu tüm erişebilirlik düzenlemelerini bir an önce hayata geçirmelidir.

3 Aralık Dünya Engelliler günü kutlanan bir gün olmadığı gerçeğini tüm kesimlerin ve tarafların görmesi herkesin sorumluluğunun bilinci içerisinde gelecek nesiller için birlikte bir yaşam kültürünü ve herkes için yaşanabilir bir şehri, dünyayı ortak akıl ile engelsiz bir biçimde var etmemiz olmalıdır” dedi.