Sakaryalı bedensel engelli Uğur Yıldız, 6 yıl önce internet ortamında tanıştığı, Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde yaşayan Sibel Kınay ile arkadaşlık kurmaya başladı. 5 yıl boyunca internet ortamında konuştuğu kız arkadaşı ile 2 kez buluşabilen Yıldız, kızın ailesini evlenmek için ikna edemeyince, üçüncü buluşmada kendisi gibi engeli olan sevgilisini kaçırarak Sakarya’ya getirdi. Yaklaşık bir ay önce resmi nikahları kıyılan çiftin bu hafta sonu düğün töreni yapılacak.

“Engelimden dolayı istemediler”
Ailelerin tanışması için Çorlu’ya gittiklerini ifade eden Yıldız, “Çorlu’da çok güzel karşılandık. Ancak geldikten sonra eşimin annesi engelimden dolayı olmaz bu iş, ev bakamaz demiş. Tabi ben bu lafların hiçbirine aldırış etmedim. Kafama koymuştum, ne olursa olsun, ne kadar zaman geçerse geçsin bu işin sonunu evlilikle noktalayacaktım. Eşime son buluşmamızda kavuşmak istediğimi söyledim o da benimle gelmeyi kabul etti. Kayınvalidemin evde olmadığı bir zamanda eşimi alarak Sakarya’ya geldik” dedi.



“Birlikte engeli aştık ve şu anda çok mutluyuz”
İnternet sitesinde oyun oynarken Uğur Yıldız’ın kendisine şarkı armağan ettiğini ve o anda kalbini çaldığını anlatan Sibel Kınay, “Birbirimizi sevdik. Ailesiyle geldiler beni görmeye ancak annem vermeyince öyle kaldı. Ama biz gizli görüşmeye devam ettik. ‘Yapamazsınız, ikiniz de engellisiniz’ dediler aldırış etmedik. Birlikte engelleri aştık ve şu anda çok mutluyuz” diye konuştu.


 
Düğün töreni bu hafta sonu
Yıldız ve Kınay çifti sevgide engel olmadığını belirtirken, “Engelli çiftler evlilikten korkmasın, seviyorlarsa yuvalarını kursunlar” mesajı verdi. Yaklaşık bir ay önce nikahları kıyılan Yıldız ve Kınay çifti, bu hafta sonu yapılacak düğün töreni ile dünya evine girecek. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun talimatıyla çiftin yaşayacağı evin tüm ihtiyaçlarının karşılanacağı öğrenilirken; çift yeni dönemde Engelsiz Hobi Kurslarında eğitimlere beraber katılacaklarını söyledi./ İHA