Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten, çoğunluğunu sağlık, temizlik ve kozmetik ürünleri ticareti sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcilerinin oluşturduğu 15. meslek komitesi ile eğitim ve öğretim faaliyetleri sektörü temsilcilerinden oluşan 29. Meslek Komitesi işbirliğinde Özel Eğitimli Çocukların Eğitimi ve Sağlık Raporları konulu interaktif toplantı gerçekleştirildi. Toplantıya Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, 15. Meslek Komitesi Başkanı Davut Acunman, 29. Meslek Komitesi Başkanı Ebru Kırtaş, 15. Meslek Komitesinden meclis üyeleri; Ercan Başnuh, Ekrem Seçgin, Komite üyeleri; Özer Durmuş, 29. Meslek Komitesi üyesi Merve Hilal Coşar ile Sağlık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Kamu Kurum ve Kuruluşları, Özel Eğitim Kuruluşları ve Engelli Dernekleri temsilcileri katıldı.

İki oturumda gerçekleşen toplantıda, son zamanlarda SATSO gündeminde de sıklıkla dile getirilen engelli sağlık raporu, engelli bireylerin ve ailelerinin hakları ve yaşadıkları bürokratik zorluklar gibi birçok konu hakkında sorun ve çözüm önerileri tartışıldı.

"Çalıştay sonuçları yetkililere iletilecek"

Toplantıda söz alan Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ; “Bizler 10 bin üyeyi aşkın büyüklükte devamlı büyüyen ve kendini geliştiren bir meslek odasıyız. Aslında bunun haricinde büyük bir sivil toplum örgütüyüz de diyebiliriz. Bu şehrin her şeyiyle ilgili olduğumuzu savunuyoruz. Her meclis toplantısında mutlaka dile getirilen bir sorun için burada toplanılmasından ötürü de çok memnun olduk. Sorunlar hakkında devamlı çözümler arıyoruz ve gerekli yerlere iletmeye çalışıyoruz. Yaptığımız çalışmaları diğer paydaşlarımızla birlikte yürütüyoruz. Bu toplantıdan çıkacak olan sonuçları yetkililere ileteceğiz ve takibini her zaman sürdüreceğiz. Katkı veren herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

"Engelli raporu sorunu çözümü için"

Toplantının moderatörlüğünü gerçekleştiren 15. Meslek Komitesi Başkanı Davut Acunman ise; “Aldığımız şikayetler ve öneriler doğrultusunda uzun zamandan beri meclisimizin gündeminde olan bir konuydu. Burada il genelinden gelen yetkili arkadaşlarımızla birlikte çözüme kavuşturabileceğimiz konuları birlikte tartışabileceğimizi umuyoruz. Bugün burada hepimizin bildiği fakat dikkatleri çekmeyen konuları gün yüzüne çıkarabileceğimize ve alacağımız kararlar ile bu sorunların çözümüne katkı sunacağımıza inanıyoruz. Katılan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Toplantının ikinci oturumu, katılımcıların karşılıklı sorunlar ve çözüm önerileri hakkında istişare ettiği soru-cevap bölümüyle sona erdi. Görüş ve önerilerin dile getirildiği interaktif toplantının ardından kısa sürede hazırlanacak sonuç raporu ilgili kurumlarla paylaşılarak konu ile ilgili çözüm odaklı girişimler devam edecek.