Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği arasında, “Engelli bireyler için sosyal, kültürel ve sportif faaliyet alanında kurs açılması” işbirliği protokolü, Sakarya Valiliği Toplantı Salonunda düzenlenen törenle imzalandı.

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, protokolün imza töreninde yaptığı konuşmada, ilimizde son bir yıl içinde engelli bireylerin eğitimleri noktasında çok mesafe katedildiğini belirterek, “İlimizde özel eğitim alanında kurumsal gelişmeler var. Devlet olarak bu bireylerimizin daha çok sosyal hayatın içinde yer almasına önem veriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızın girişimleri ve çabaları da bizi mutlu ediyor. Her yaştan engelli bireylerimize ve onların cefakâr ailelerine önemli fırsatlar sağlayacak eğitim işbirliği protokolünün hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Engelli bireylere sosyal kursların açılması için yapılan işbirliği protokolünü, tarihi bir gün olarak değerlendiren Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği Başkanı Cem Kumuk, otizmli çocuklara sahip aileler olarak engelli çocuklarının sağlıklı mutlu ve sosyal çevre ile bütünleşen bireyler olarak yetişmesinde Vali Mustafa Büyük başta olmak üzere tüm devlet kurumlarının yakın ilgisini görmekten dolayı çok duygulandıklarını ifade ederek, bu çalışmanın tüm Türkiye’ye örnek olmasını istedi.

Vali Mustafa Büyük, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği Başkanı Cem Kumuk, Özel Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Nesri Girgin, Kırkpınar Halkı Otizm Dayanışma Derneği Başkan Yardımcıları Mehtap Baykam ve Seyit Ali Sarı’nın katılımıyla imzalanan protokole göre; her yaştan engeli bireylere futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, hentbol, gitar, bağlama, keman, resim, halk oyunları ve drama alanlarında kurslar açılması planlanıyor.