Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Sakarya Kapalı Yüzme Havuzunda zihinsel, bedensel, ortopedik engelliler için açılan kurslarda engelliler günün istedikleri her saatte hocalarıyla yüzme öğrenebiliyor. Sakarya'da su sporları yapmayan engelli vatandaşın kalmadığını söyleyen Yüzme Eğitmeni Recep Şen, "Sakarya'da aslında bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Çünkü engellilerimize su sporlarıyla alakalı bütün engelleri Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından kaldırdık. Bugün Sakarya'da su ile alakalı su sporları yapmayan engelli kalmadı diyebilirim. Evlerinde oturan, çıkamayan engelliler için tüm desteği Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz bize sağlıyor. Bu kapsamda da engellilerimiz çok rahat bir şekilde havuzumuza gelip sporlarını yapabiliyorlar, yüzebiliyorlar. Tesisimiz buna uygun olarak yapıldı. Artık milli takım derecesine çıkabilecek yüzücülerimiz var. Tabi bu da bizi gururlandırıyor. Yüzme kursundan zihinsel, fiziksel, ortopedik bütün engellilerimiz faydalanabiliyor. Engellilerimizin tek özgür olduğu ortam sudur. Dolayısıyla adapte olmaları çok kolay oluyor. Bu bağlamda hiçbir engellimizde sorun yaşamıyoruz. Hepsi çok iyi derecede suda vakit geçiriyorlar ve mutlu oluyorlar" dedi.

"ENGELLİ ARKADAŞLARIMI YÜZMEYE DAVET EDİYORUM"

Engelli olan bütün herkesi yüzmeye davet eden bedenen engelli 28 yaşındaki Musa Acar, "Adapazarı Halk Eğitim Merkezi'nin bize açmış olduğu kurslarda yüzüyorum. Daha önce yüzme bilmiyordum. Burada yüzme eğitimini aldım, öğrendim. Su içindeyken çok keyifli zaman geçiriyorum. Amacım yüzmede milli takımlara katılmak. Engelli arkadaşlarımın hepsini yüzmeye davet ediyorum. İnansınlar ki daha iyi fayda görecekler. Yüzmeden sonra eve gittiğim zaman daha iyi bir uyku alıp kendimi iyi hissediyorum. Yüzünce kendimi çok iyi hissediyorum. Günün her saatinde istediğim gibi yüzüyorum. Hocalarım iyi destek veriyor" diye konuştu.

"ENGELLİ HİÇ BİR KARDEŞİMİZİN TALEBİNİ GERİ ÇEVİRMEMEYE ÇALIŞIYORUZ"
Kendilerine müracaat eden engelli bireylerinin taleplerini geri çevirmemeye çalıştıklarını belirten Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Eba Müslüm Çat ise, "Adapazarı Halk Eğitim Merkezi'nde 2015-2016 eğitim öğretim yılında engelli kardeşlerimize yönelik 15 tane kurs aldık. Çeşitli engel branşlarından 60 kursiyerimiz var. Bunları engel gruplarına göre ayırdık. Görevlendirdiğimiz öğretmen arkadaşlarımız bunlara kurslarını vermekte. Sadece engellilere yüzme kursu değil, engelli kardeşlerimizin mesleki, teknik, sosyal, kültürel aktivite alanlarından istemiş olduğu kursları da açıyoruz. Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak hiçbir engelli kardeşimizin talebini geri çevirmemeye çalışıyoruz. İstedikleri kursları imkanlar dahilinde öğretmenini bulduğumuz ölçüde açıyoruz ve onları topluma, hayatımıza katmaya çalışıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuzu söyleyebilirim. Engelli kardeşlerimiz bu kurstan geçtikten sonra evlerinde oturmuyorlar çeşitli sosyal aktivitelere katılıyor. Bu da bizi mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.
/İHA