SEDAŞ’ın Bilişim altyapısı ile saha ekiplerine hızla bilgi verdiği ve mobil ekiplerini uzaktan tabletlerine atadığı iş emirleri ile yönlendirdiği WFM Projesi Enerjisa heyeti tarafından yerinde incelendi. SEDAŞ misafir ettiği Enerjisa heyetine WFM projesi hakkında çeşitli bilgiler verdi. SEDAŞ İşletme ve Bakım Grup Müdürlüğü bünyesinde kontrolü ve takibi yapılan WFM projesini yerinde inceleyen Enerjisa yöneticilerine, SEDAŞ İşletme ve Bakım Grup Müdürü Burhan Ak, SEDAŞ Bakım Yönetimi Müdürü Murat Özdil ve SEDAŞ Acil Hizmetler Sorumlusu İlyas Volkan Turan tarafından sunumlar yapıldı.

Müşteri memnuniyetine hizmet ediyor

İşletme ve Bakım Grup Müdürü Burhan Ak, SEDAŞ’ın 2018 yılını müşteri memnuniyeti yılı ilan ettiğini belirterek; “WFM projemiz ile SEDAŞ ekiplerinin sahadaki durumu ve yapılacak işlerin gösterimi, coğrafi konumlarına göre otomatik sıralanması, harita üzerinde detaylı güzergâh tarifi, işlerin coğrafi konumlarının iş atama kriteri olarak kullanılabilmesi, haritada belirtilecek kriterlere göre en yakın ve uygun ekiplerin filtrelenmesi gibi çok sayıda takip seçeneği sunuyor. Asıl hedefimiz müşteri memnuniyetini daha da çok artırmaktır” dedi.

WFM projesi tanıtıldı

SEDAŞ Bakım Yönetimi Müdürü Murat Özdil ve SEDAŞ proje ekibi, WFM projesini  tanıtırken Enerjisa heyetindeki, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş., Ayedaş Elektrik Dağıtım A.Ş. ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. olmak üzere 3 elektrik dağıtım şirketi bünyesindeki firma yöneticileri ile bir araya geldiler. Enerjisa heyetindeki; Merkezi Sistem Operasyon Müdürü Arif Coşkun, Teknoloji Müdürü Ebru Öztürk, Bilgi Sistemleri & Endüstriyel Sistemler Müdürü Atilla Aşçıoğlu, Sayaç Operasyonları Takım Yöneticisi Ekrem Hanlı ve Teknoloji Uzmanı Ahmet Büyükkaynak’a, SEDAŞ İzmit İşletme binasında bir dizi sunum yapıldı ve proje ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

“Hizmet kalitesini arttırıyor”

Enerjisa heyetine WFM projesi hakkında bir dizi sunum yapan SEDAŞ Bakım Yönetimi Müdürü Murat Özdil; ”2015 yılında yılın mobil uygulama projesi ödülünü alan ve yurtdışında da çeşitli sunumlarını yaptığımız WFM projemiz, saha ekiplerinin ve farklı konumlardaki ofis çalışanlarının durumlarının harita üzerinde anlık olarak görülebilmesini ve ulaşım için gerekli yönlendirmelerin yapılmasını da kolaylaştırıyor. WFM, GIS (Coğrafi Bilgi Sistemi) desteği ile ekiplerin tabletlerindeki harita üzerinde yönlendirilmelerini sağlayabiliyor. Ekipler de mobil cihazlarda yer alan harita desteği ile en kısa yoldan, en kısa sürede elektrik arızası ya da bakım çalışması yapılacak bölgeye ulaşıyorlar. İşe başlama ve tamamlama süreleri, kullanılan malzeme kayıtları tabletlere veri olarak giriliyor. SEDAŞ olarak, SAP WFM projesi ile sahadaki operasyon süreçlerimizi daha da verimli yönetiyoruz. Elektrik kesintilerine hızlı müdahale, bakım takip programı çalışmalarının kayıt altına alınması, kaliteli hizmet için iş süreçlerimizde yeni dijital uygulamalar ve sürekli yenilediğimiz bu sistem sayesinde elektrik dağıtımında modern bir dönüşüm sağladık. SEDAŞ, WFM projesiyle mobil ekiplerini coğrafi koordinat sistemi üzerinden görüyor, elektrik şebekesine müdahale için sahadaki en yakın ekibin, en hızlı şekilde arızanın kaynaklandığı bölgeye sevk edilmesi talimatlarını verebiliyor. Enerjinin sürekliliği için süreci uzaktan dijital ortamda tüm verileri kayıt altına alarak yönetiyoruz. SEDAŞ ekipleri ellerindeki son teknolojiye sahip tabletlerle, saha operasyonu sırasında kendilerine WFM Kumanda merkezinden yönlendirilen ve Çağrı Merkezi ile SCADA Kumanda merkezinden gelen bildirimleri sahada anında değerlendiriyorlar. Kullandıkları malzemeden, elektriğin ne kadar sürede verilebileceği ve şebeke beslemesinin yapıldığı zaman bilgisine kadar tüm verilerin tabletler üzerinden kayıt altına alınmasını sağlıyorlar. SEDAŞ WFM projesiyle, ekiplerine ellerindeki akıllı tabletlerle arıza mahallinden fotoğraf çekip bu görselleri merkezle paylaşabilme ve bunları arşivleyebilme imkânı da sağlıyor” dedi.

Bu kapsamlı bilgiler ışığında, ziyaretin verimli geçtiğini ve WFM projesi ile ilgili yararlı bilgiler edindiklerini belirten Enerjisa yöneticileri, sunumların ardından SEDAŞ yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür ettiler.