Pamukova ilçesinde mazot yüklü bir tanker sabaha karşı üzerinde 50 adet arı kovanı bulunan bir kamyonetle çarpıştı. 

Çarpma etkisi ile yol kenarına fırlayan arı kovanı yüklü kamyonet ve mazot yüklü tanker, yol kenarındaki elektrik direklerini ve Pamukova İlçesi Paşalar Üçevler Mahallesi trafo direğini de ikiye biçti. SEDAŞ yöneticileri ve işletme bakım ekipleri de olay anından itibaren kriz yönetimi için kaza mahallinde bulundular ve enerji hatlarının ayağa kaldırılması için gerekli çalışmaları başlattılar. Elektrik şebekesinde çift taraflı camper ayrılarak arıza bölgesi izole edildi ve enerji kesintisinden etkilenen trafo sayısı bire düşürüldü. Tankerden mazot sızıntısı olduğu için SEDAŞ ekiplerinin saha çalışmasına gerekli önlemler alınınca izin verildi.

Bölgede çalışma yapan ekipler kamyonette bulunan kovanlardan kaçan arılar nedeniyle zor anlar yaşadı. Binlerce arı yüzünden ekiplerin çalışma yapamaması üzerine ilaçlama yapıldı.

SEDAŞ ekipleri, vatandaşların uzun süreli elektrik kesintisinden etkilenmemesi için bölgeyi özel bir jeneratörle besledi. SEDAŞ ekipleri yıkılan direkler ve direk tipi trafonun yeniden devreye alınması için araç, vinç, trafo, pano ve direk gibi malzeme naklini sağlarken, yeni direk montajı çalışmalarını da ekipleri ile son sürat gerçekleştirdi.