SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen konferansta Şentürk, SAÜ Mühendislik Fakültesi öğrencilerine “Verimlilik Zirvede” isimli sunumuyla, Dünya’da enerji trendleri, Türkiye’de Elektrik Piyasası ve İşleyişi ile Türkiye’nin Enerji Profili ve Stratejisi başlıklarıyla çeşitli bilgiler aktardı. SEDAŞ'ın Enerjinin Verimliliğini çok önemsediğini belirtti. Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Orhan Torkul’un açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, SEDAŞ Dağıtım Direktör Vekili Dr .Ersan Şentürk’ün yanı sıra Daikin Ar-Ge Bölümü Uygunluk ve Güvenirlik Sorumlusu Aydın Bostancı ile SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’te konuşmacı olarak yer aldı.



“Türkiye enerji talep artış hızında dünyada 2. ülke”
2002 Yılından buyana dünyada elektrik ve doğalgazda Çin’den sonra en fazla talep artış hızına sahip 2. büyük ekonominin Türkiye olduğunu belirten Şentürk, enerji verimliliğinin günümüzde daha önem kazandığını ve ülke olarak da buna yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Şentürk, “SEDAŞ elektrik dağıtım faaliyet bölgemizde bulunan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce İllerinde 20 bin kilometrekarelik alanda, 45 İlçe, 47 Belediye, 3,4 milyon nüfusa ve 1,6 milyon tüketiciye, 1700 çalışanımız ile 7/24 hizmet vermekteyiz. Enerjinin kesintisiz, sürekli ve kaliteli dağıtım hizmetini sağlamak üzere çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Bu çalışmalarda iş güvenliği ekipmanlarının kullanımı ile can ve mal emniyetine de dikkat eden çalışanlarımız, aynı zamanda enerji tasarrufuna da yönelik faaliyetler yürütmektedir. Kamuyu ve tüketicileri bilgilendirmeye yönelikte çalışmalar yapıyoruz. Sokak aydınlatmaları üzerinde dikkatle ve ısrarla durduğumuz bir konu. Kayıp ve kaçak ile mücadele bu kapsamda yaptığımız çalışmalardır. Gerek hizmet binalarımız da gerekse saha çalışmalarında enerjinin verimli kullanımına dikkat eden ve enerji tasarrufu bilincini benimseyen bir Şirket olarak hayatın her anına ışık tutmaktayız. Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin enerji verimliliği ile ilgili başarılı çalışmalarını yakinen takip ediyorum. SEDAŞ olarak SAÜ ile işbirlikteliği yapmaktan ayrıca memnuniyet duyuyoruz” dedi.



Proje Fikri Yarışmasını sordular
Şentürk, Türkiye’nin toplam enerji talebinin yaklaşık %27’sinin yerli kaynaklardan, kalan bölümünün ise ithal kaynaklardan karşılandığını belirtti. Dr. Ersan Şentürk ilgi çeken sunumu ve dikkat çektiği konular sonrası  SAÜ’lü öğrencilerin yoğun ilgisi karşılaştı ve SEDAŞ’a ait Proje Fikri Yarışması hakkında bilgi ve yarışma hakkında ayrıntılı bilgi almak isteyen çok sayıda öğrenciye bilgi aktardı.

SAÜ’den SEDAŞ’a teşekkür plaketi
SAÜ Mühendislik Fakültesi Robot Topluluğu tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan SEDAŞ Dağıtım Direktör Vekili Dr. Ersan Şentürk’e, konuşmasının ardından SAÜ Robot Kulübü Başkanı Fatih Arslan tarafından teşekkür plaketi verildi.