Orhangazi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli, SATSO Yönetim Kurulu Üyesi Emrullah Terzioğlu, il ve ilçe milli eğitim yöneticileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.
 
Enerji Tasarrufunun konu edildiği serginin gezilmesiyle başlayan programın açılış konuşmasını Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İrfan Karaçayır yaptı. Okul müdürü Karaçayır, Enerji Tasarrufu Haftası programının hazırlanmasının kendilerine verilmesinden sonra okul içinde bir ekip kurduklarını ve hayatımız için elzem olan enerji tasarrufuyla ilgili toplumu bilgilendirecek önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.


 
Sunuculuğunu Türk Dili Edebiyatı Öğretmeni Necla Ürküt’ün yaptığı programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, enerji tasarrufunun ülkemiz için çok önemli olduğuna vurgu yaparak, evimizden başlamak üzere, çalıştığımız işyerinde ve yaşadığımız her alanda enerjinin verimli bir şekilde kullanılmasına özen göstermemiz gerektiğini belirtti.
 
İzleyenler tarafından büyük beğeni gören programda daha sonra Sakarya Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Cenk Yavuz, enerjinin kullanım alanları ve tasarrufu konusunda slayt gösterisi eşliğinde aydınlatıcı bilgiler sundu.
 
“Enerjimiz Hiç Bitmesin” konulu yarışmada şiir dalında birinci olan Sabihahanım Ortaokulu öğrencisi Senanur Öziş’in “Sihir Dolu Sayfa” isimli şiirini okumasıyla devam eden programda okul tarafından hazırlanan sinevizyon gösterisi ile öğrenciler tarafından sahnelenen “Ah Şu Faturalar” adlı skeç davetliler tarafından uzun süre alkışlandı.


 
Enerji Tasarrufu Haftası kutlama programı; Adapazarı İlçesi’ndeki ortaokullar arasında düzenlenen “Enerjimiz Hiç Bitmesin” konulu şiir, kompozisyon ve afiş yarışmalarında dereceye giren Sabihahanım, Mithatpaşa, Adapazarı İmam Hatip, Şehit Lokman Eker, Fatih İmam Hatip, Yenikent İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine; Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ve Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Cevherli tarafından ödüllerin verilmesiyle sona erdi.