Karasu Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş meslek liselerindeki çalışmalarla gurur duyduğunu söyledi.

Karasu’daki ilk ziyaretini Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ne gerçekleştiren İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş, Kimya Teknolojileri Alanı tarafından üretilen dezenfektasyon ürünleri hakkında bilgi aldı. Durmuş, “Meslek Liseleri, üretimin her alanında olmalı. Meslek liselerinin memleket meselesi olduğunu bu süreçte görmüş olduk” dedi.

“Ortada bir başarı var ve bu da Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, okul müdürümüz, kimya öğretmenlerimiz ve öğrencilerin başarısıdır” diyen Durmuş, “Biz sadece itekleyici unsur olduk. İhtiyaç olduğunda meslek liselerinin devreye nasıl girdiğini göstermiş olduk” şeklinde konuştu. 

Bu süreçte velilerin de hem meslek liselerinin hem de meslek lisesi öğrencilerinin ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha gördüklerini sözlerine ekleyen Fazilet Durmuş, İlçe müdürü Çetin Turhan’dan da üretimler hakkında bilgi aldı. Günlük 7,5 ton üretim kapasitesine ulaştıklarını belirten Turhan, “Sakarya’nın ihtiyacına cevap verebiliyoruz. Artık Sakarya dışından da taleplere yanıt vermeye başladık” dedi.

Kimya Teknolojileri Alan Şefi Hüsnü Uzun, üretime ciddi bir talep olduğunu, kurumların ardından vatandaşın da sipariş verdiğini belirtti. Alan öğretmenlerinden Yasemin Fenar ise “İlçe Milli Eğitim Müdürümüz, çalışmalarımıza örnek oldu. Kendisi elinde hortumla su tutarak yanımızda olunca biz de özveriyle çalıştık” şeklinde konuştu. Kimya alanı öğrencilerinden Hamza Bayraktar da iş güvenliği açısından her türlü önlemi aldıklarını belirterek “Okulda gördüklerimizi burada tatbik etme fırsatı bulduğumuz için çok mutluyuz. Büyük tecrübe sahibi olduk. Bu imkanı bize sağlayan siz hocalarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş daha sonra Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti ve eğitimciler tarafından gerçekleştirilen tıbbi maske üretimi hakkında Okul Müdürü Canan Başaran’dan bilgi aldı. Bu süreci sıkıntı yaşamadan atlatmak istediklerini belirten Durmuş, “Bu sebeple maske üretimini gerçekleştiriyoruz. Virüsün yayılmasını minimize etmek için yapılan bu üretim, sıradan bir üretim değil. Ülkemizin size ihtiyacı var ve siz bu ihtiyaca anında yanıt verdiniz” diyerek herkese teşekkür etti.