Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince şehirde huzur ve güven sağlamak amacıyla yapılan operasyonlar Mart ayında da devam etti. Yapılan operasyonlar kapsamında toplamda 944 kişi yakalanırken bu şahıslardan 251'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda; kasten adam öldürme suçundan 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ö.Ş ve 11 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan H.İ., hırsızlık suçundan 12 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.B. ve 6 yıl 7 ay hapis cezası bulunan H.M., kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçundan 18 yıl 6 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan S.H., cinsel istismar suçundan 12 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan E.Ö., yağma suçundan 7 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan Y.D. ve çocuğun cinsel istismarı suçundan 10 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan B.İ. isimli bayan şahıs ile çeşitli suçlardan aranması bulunan 87 şahıs ekiplerce tutuklanarak cezaevine gönderildi. 


Mart ayı içerisinde Sakarya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen ŞOK uygulamalarında ise; 32 adet ruhsatsız tabanca, 65 adet ruhsatsız tüfek, 61 adet kurusıkı tabanca, 5 bin 958 adet değişik çap ve markalarda fişek ile çalıntı olduğu tespit edilen 3 otomobil ele geçirildi.


 

Ayrıca fuhuşla mücadele kapsamında ise toplamda 57 şahsa adli ve idari işlem yapıldı.