Edinilen bilgilere göre, 22 Nisan tarihinde Valilik kararı ile Sakarya Emniyet Müdürlüğünde bazı görev değişiklikleri yapıldı.

Valilik tarafından yapılan yeni görevlendirmeler ile KOM Şube Müdürü Yüksel Usta Akyazı İlçe Emniyet Müdürü, Akyazı İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir KOM Şube Müdürü ve Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdür vekili, Geyve İlçe Emniyet Müdür Vekili Uğur Dumar TEM Şube Müdürü, Adapazarı İlçe Emniyet Müdürü Yalçın Şipal Asayiş Şube Müdürü, Olay Yeri İnceleme Şube Müdür Vekili ve Çocuk Şube Müdür Vekili, Asayiş Şube Müdür Vekili Ünay Altun Geyve İlçe Emniyet Müdür Vekili, Trafik Tescil Şube Müdür Vekili Yusuf Özenç Serdivan İlçe Emniyet Müdür vekili, Personel Şube Müdürlüğü emrinde görevli Emniyet Amiri Engin Eryılmaz Trafik Tescil Şube Müdür Vekili, Strateji Geliştirme Büro Amir vekili, İş Sağlığı ve Güvenliği Büro Amir Vekili, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Büro Amiri Vekili, TEM Şube Müdürü Tansu Yıldırım Adapazarı İlçe Emniyet Müdürü, Komiser Yardımcısı Hamza Mesut Ekici Muhabere Elektronik Şube Müdür Vekili oldu.

Ayrıca, Personel Şube Müdürü Özay Yıldırım Hudut Kapıları Büro Amirliğine vekaleten, Yalçın Şipal'ın senelik izinden dönüşüne kadar İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdem Mali'nin Asayiş Şube Müdürlüğü görevine vekalet etmesi uygun görülmüştü.
Ancak 22 Nisan 2017 tarihinde alınan bu görevlendirme kararları, aynı gün bir yazı ile iptal edildi.
Yapılan görevlendirmelerin neden iptal edildiği ile ilgili herhangi bir açıklama ise yapılmadı.

Öte yandan, son olarak Personel Şube Müdürlüğü emrinde görevli olan ancak Emniyet Müdürlüğünce kendisini herhangi bir görev verilmeyen Emniyet Amiri Engin Eryılmaz'ın geçtiğimiz günlerde "Emniyetin mahrem imamlarına" yönelik yapılan operasyonda açığa alındığı öğrenildi. / MEDYADETAY