Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, şehrin giriş ve çıkışlarında oluşturulan sabit nokalar ile şehrin muhtelif yerlerinde seyir halinde olan 12 bin 27 araç durdurularak 20 bin 247 sürücü ve yolcuya evlerinde kalmalarına yönelik bilgilendirmeler yapıldı.

Ekiplerce vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda ise anons sistemiyle polis araçlarından vatandaşların evlerinde kalmalarına yönelik anonslar yapılırken, koronavirüs tedbirleri kapsamında polis sorumluluk bölgesinde bulunan 3 bin 436 umuma açık yerin faaliyetine geçici süreliğine son verildi.

Ekiplerce yapılan denetimlerde koronavirüs tedbirlerine uymayarak faaliyette bulunduğu tespit edilen; 27 kahvehane/kıraathane, 4 çay bahçesi, 3 lokanta, 1 kuaför ile 1 kafeterya ve 1 berber dükkanına adli işlem yapıldı.

Karantinaya uymadı

Öte yandan 14 gün karantinaya uymadığı gerekçesiyle 1 kişiye adli işlem yapıldı.

Ruhsatlarında yazan yolcu kapasitesinin yüzde 50'sinden fazla yolcu taşıdığı tespit edilen 5 toplu taşıma aracına adli, 3 toplu taşıma aracına ise idari işlem yapıldı.

Ekiplerde sokağa çıkmaları sağlıkları açısından kısıtlanan 65 yaş üstü bin 433 vatandaşın ihtiyaç talepleri yerine getirilirken bin 527 vatandaş ise ikaz edilerek evlerine gönderildi. İkazlara uymayam 10 vatandaşa ise idari işlem yapıldı. /MedyaDetay.com