Edinilen bilgilere göre, emlakçılık yapan M.O. ve F.A ile adının L. olduğu öğrenilen şahısların, ev almak isteyen Iraklı vatandaşa aracılık yaptıkları ve mal sahibi ile belli bir fiyat üzerinden anlaştıkları evleri, alıcıya sahte imzalı belge göstererek fahiş fiyata sattıkları öğrenildi.

İddialara göre üç emlakçı, ilk olarak ev almak isteyen Iraklıyı tespit edip ardından irtibata geçti.  Evini satmak isteyen vatandaşlarla da görüşen emlakçılar daha sonra Iraklıları bu evlere götürüp mal sahibi ile görüştürdü. Türkçe bilmeyen Iraklı alıcı ile satıcı arasında sözde tercümanlık yapan Arap kökenli F.A ev sahibiyle belirli bir rakam üzerinde anlaşma sağlanması üzerine satış işlemleri için harekete geçen emlakçılar, satış işlemlerine başlıyor.

Dil bilmedikleri için aracı vasıtasıyla dertlerini anlatmaya çalışan Iraklılar ise emlakçının söylediği son fiyatı mecburen kabul ederek, istenen parayı ödemek durumunda kalıyor. Mal sahibine anlaşılan miktarı ödeyen emlakçılar, aldıkları fazla parayı da ceplerine indiriyor.

Bu şekilde gerçekleşen olayının son mağduru ise M.H.M. isimli Iraklı vatandaş oldu. İki yıl önce söz konusu emlakçılarla irtibat kurarak Korucuk’tan daire satın aldığı öğrenilen vatandaşın, mal sahibi ile 125 bin TL’ye anlaştığı ancak emlakçılara 178 bin 500 TL ödediği ortaya çıktı. Kandırıldığını tesadüfen öğrenen Iraklı vatandaş, daireyi satın aldığı kişi ile görüştüğünde büyük şok yaşadı. Elinde, emlakçıların sahte imza attırdığı belge de bulunan M.H.M Savcılığa suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

Evini Iraklı M.H.M’ye 125 bin liraya sattığını zanneden B.Ü ise kendi imzasının taklit edip resmi evrak düzenlenerek 178 bin 500 TL’ye satılması üzerine konuyu mahkemeye taşıyıp M.O, F.A ve L isimli şahıslardan şikayetçi olacağını belirti. / MEDYADETAY