Fabrika önüne toplanan Öz Gıda-İş Sendikasına bağlı işçiler fabrika yönetimini protesto ederken, işçiler adına Öz Gıda-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Hayati Özer tarafından basın açıklaması yapıldı.

Sendika Başkanı Özer açıklamasında, artık sabırlarının kalmadığını belirterek, “Sınanmak istenen sabrımız ise bunun sonuna gelinmiştir. Denenmek istenen birliğimiz ve gücümüz ise bunu da önümüzdeki günlerde görmek isteyen herkes görecektir” dedi.

Eski adı Balaban gıda yeni adı ise Elvan Gıda olan iş yerinde iki dönemdir devam eden toplu iş sözleşmeleri olduğunu dile getiren Başkan Hayati Özer, erek eski işveren ve vekilleri ile gerekse işyerinde çalışan sendika üyeleri ile birlikte güzel ve olumlu sayılacak birçok kazanım ve gelişmeyi gerçekleştirdiklerini ancak fabrikanın yeni sahipleri ile anlaşmaya varamadıklarını söyledi.



Özer açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Sebebini henüz dahi anlayamadığımız bir biçimde Balaban gıdayı, Elvan gıdanın yani Kadiroğlu ailesinin satın alması ile birlikte ilginç ve manidar gelişmeler yaşanmaya başlanmıştır. Sürecin bu aşamalara gelebileceğini zaman zaman hissetsek de vatanını, milletini ve ülkesini seven insanlar olarak sorumlu sendikacılık ilkelerimiz gereği sağduyu ve sükuneti elden bırakmamaya çalıştık. İşveren vekilleri ile defalarca kere, işveren ile de bir kez görüşülmesine rağmen gelinen noktada anlaşılmıştır ki, Elvan gıda işvereninin sorunu örgütlü yapıya tahammül edememesidir. Her şeyden Elvan gıda işvereni şunu çok işi anlamalıdır; bir tane de olsa bin tane de olsa sendikamıza üye olmayı seçmiş çalışanlar bizlere ve sendikamıza Allah’ın emanetidir.
Ne onların kazanılmış haklarından geriye gideriz ne de onları sahipsiz bırakırız. Halen çalışmakta olan üyelerimize taahhüdümüzdür. Çalışma hayatıyla ilgili karşılaşacakları her sorun bizim sorumuzdur. Çözüm bulmak ve üyelerimizi savunmak boynumuzun borcudur.
Ülkemizin içinden geçtiği şu hassas ve sıkıntılı günlerde, FETÖ belasıyla, PKK, YDP, DEAŞ, savaşlar ve bu kadar olumsuzların içinde çok daha fazla üretim yaparak istihdam sağlanması gereken bu dönemde Elvan gıda işvereninin istediği kavga ise, bu kavga verilecek ve anayasal, yasal haklara saygılı olunması, ilgili tarafa öğretilecektir.
Öz Gıda-İş Sendikası olarak sınanmak istenen sabrımız ise bunun sonuna gelinmiştir. Denenmek istenen birliğimiz ve gücümüz ise bunu da önümüzdeki günlerde görmek isteyen herkes görecektir” dedi.