İlk olarak 62 yıldır sürdürdüğü yorgancılık mesleğini farklı motif ve el emeği ile bütünleştiren Hasan Kar’ı dükkânında ziyaret eden Vali Balkanlıoğlu, mesleğin dünü ve bugününe dair bilgiler de aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçısı unvanına sahip olan Hasan Kar, Vali Balkanlıoğlu’nun ziyaretlerinden memnuniyet duyduğunu ifade ederken, ömrü yettiğince çok sevdiği mesleğini sürdürmek istediğini, el sanatlarının kaybolup gitmemesi için çağa uygun modeller tasarlayıp buna dair de üç kitap çıkardığını da ifade etti.

Hasan Kar’ın; "Yorganı zamana uyduracaksınız, zaman yorgana uymaz", “Olanı yaparsan arşive gider, olmayanı yaparsan tarihe geçer" sözlerinin çok manidar olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, ustanın meslek aşkının da takdire şayan olduğunu sözlerine ekledi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Işıksu’nun da eşlik ettiği ziyarette, baston ustası Nihat Çakıner’e de uğrayan Vali Balkanlıoğlu, atölyede yapılan bastonları inceleyerek tasarımlar ve modeller üzerine bir süre sohbet etti. Balkanlıoğlu, büyük bir meşakkat ve sabır gerektiren bastonculuk mesleğine gönül veren ustanın sanat eserlerinin görülmeye değer olduğunu ifade etti.

Erenler ilçesi Kayalar Memduhiye Mahallesi'nde bulunan atölyesinde Çakıner ustadan hobi olarak başladığı bastonculuğun mesleğe dönüşme hikâyesini dinleyen Vali Balkanlıoğlu, ülkemizin ve dünyanın her yerine gönderilen bu değerli bastonların, özellikle de kültürümüzün bir yansıması olduğunu söyledi.

Önemli kültür miraslarımızın büyük bir özveri ve emekle gelecek nesillere aktarılması için çaba gösteren meslek erbabı ustalarımıza hayırlı ömürler dileyen Vali Balkanlıoğlu, yok olmaya yüz tutmuş bu sanatlara katkılarından dolayı da teşekkür etti.