Düzenlenen organizasyon SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ve Meclis Başkanı Talip Kuriş ile Yönetim Kurulu Üyelerinin ev sahipliğinde; Sakarya MÜSİAD Başkanı Yaşar Coşkun, Sakarya TÜMSİAD Başkanı Ahmet Ölmez, SASİAD Başkanı Ümit Karayaka, Sakarya GİAD Başkanı Gökhan Korkmaz ve derneklerin yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Söz konusu Sakarya SİAD istişare toplantısında gündem Sakarya’nın gelişimine yönelik yapılan kurumsal çalışmalar, bu çalışmalar çerçevesinde yapılacak işbirlikleri ve ortak çalışma imkanları ele alındı.

Toplantıda şehir için neler yapılması gerektiği ve ekonomik olarak kalkınma projeleri hakkında konuşuldu. Sık sık işbirliği ve birlikte hareket etmenin öneminin bahsedildiği organizasyonda STK başkanları ve temsilcisi söz alarak beklentiler hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş, “Bizler birbirini tamamlayan kurumlarız. Şehrimiz adına ürettiğimiz projelerde işbirliği yaparak el birliği ile büyümeliyiz. SATSO iş dünyasının çatı kuruluşu, diğer STK’lar ve iş dünyası derneklerimiz de tamamlayıcımızdır. Beraber el ele verip şehrimiz ve ülke ekonomimizin gelişmesi gayret edelim” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ ise iş dünyası temsilcilerin bir araya gelerek STK’ların birbiri ile iletişimini koparmaması gerektiğini belirtti.

Altuğ, “Bu yaptığımız bir istişare toplantısı. Ekonomi tabanlı STK’lar ile bir araya gelip şehrimiz ve ekonomimiz için fikir alışverişi yapmaya gayret ediyoruz. Şehir adına yapılan çalışmalarda benzerlikler ya da eksik tarafların tamamlanarak tüm ekonomi tabanlı STK’ların işbirliği ile yürütülmesinden yanayız. Benzer çalışmalar için ayrı ayrı enerji harcanması yerine güç birliği sağlanarak büyük projeler üretmek daha verimli olacaktır düşüncesindeyiz. Gerekli işleri sizlerle birlikte yürütme amacındayız, bir komisyon kurarak böyle sorunları ortadan kaldırmak için birlikte çalışalım istiyoruz. Hem proje üretelim hem var olan projeleri sonuca ulaştıralım istiyoruz. Üyelerimiz ve Sakarya bundan büyük fayda görecektir” dedi.

Şehrin ekonomik ve sosyal gelişimi hakkında görüşlerini ileten Başkan Altuğ, sivil toplum kuruluşlarına büyük iş düştüğünü belirterek, “Seçim öncesinde adaylarımıza sorunlar ve çözüm önerileri raporu hazırlamıştık bunu takip etmemiz gerekiyor. Sakarya’da ekonomik anlamda gelecek vaat ediyor. Ekonomideki gelişmelerle kentleşme ve sosyokültürel yaşamdaki gelişmeleri birbirine eşitlememiz gerekiyor” diye konuştu.

Daha sonra STK başkanları da söz alarak görüş belirttiler.