Trafikten kaynaklanan hava kirliliğini en aza indirmek amacıyla yürürlüğe giren "Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliği” uyarınca Sakarya genelinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, trafik ekipleri ile birlikte Egzoz Emisyon Pulu/Raporu kontrolü denetimi gerçekleştirildi.

Son olarak Sakarya Caddesi Et-Balık polis uygulama noktasında yapılan denetimlerde, egzoz muayenesini yaptırmayan araçlara idari para cezası kesildi.

Yetkililer, ölçüm ve denetim faaliyetlerinin ilin farklı ilçe ve farklı noktalarında belli aralıklarla devam edeceğini belirttiler.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, hususi ve resmi otomobillerin ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir, diğer motorlu taşıtların ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir olmak üzere yetkili egzoz gazı emisyon ölçüm istasyonlarında, egzoz gazı emisyon ölçüm yaptırmak zorunda olduklarını ifade ettiler.

Egzoz gazı emisyon ölçümlerini belirtilen periyotlarda yaptırmayan ya da mevzuata aykırı konsantrasyonlarda emisyona sebep olan taşıt sahiplerine 2872 sayılı Çevre Kanununun 20. Maddesi uyarınca; uygunsuz emisyon değeri nedeni ile kesilecek ceza miktarının 2 bin 423 TL, egzoz emisyon pulu/raporu olmadığı için kesilen ceza miktarının bin 206 TL olduğu da belirtildi.