Edinilen bilgilere göre Adapazarı ilçesi Korucuk Mahallesi Dorukkent mevkiinde meydana gelen olayda, daha öncesinde 2025 yılına kadar ehliyetine el konulan Fevzi A. isimli vatandaş, sokağa çıkma kısıtlaması olmasına rağmen izinsiz ve alkollü bir şekilde 54 PA 089 plakalı aracıyla yola çıktı. Alkolün etkisiyle sürücüsünün kontrolünden çıkan araç kaldırıma çarptı. Kaza sonrasında olay yerine gelen polis ekiplerini gören Fevzi A., polislerden kaçmak için tarlaya girdi. Yürümekte zorluk çeken vatandaş polisten kaçarken dengesini kaybederek yuvarlandı.

Polis ekipleri alkollü sürücüyü düştüğü yerden zorlukla çıkartırken, alkol muayenesini reddeden vatandaş ile polis arasında ise ilginç diyaloglar yaşandı. Ekiplere cezaevinde yattığını iddia eden vatandaş daha sonrasında ise evine götürülmek üzere güçlükle polis aracına götürülmek istenildi. O esnada sürücü Fevzi A, “Benim arabam var onunla gideceğim” derken polis ekipleri ise sürücüyü güçlükle ikna ederek şahsı polis otosuna bindirdi.

Ekiplerce evine götürülen Fevzi A.’ya sokağa çıkma kısıtlaması da içerisinde olmak üzere alkollü araç kullanmak ve diğer işlemlerden toplamda 10 bin TL’nin üzerinde cezai işlem uygulandı.

Ayrıca, daha öncesinde 2025 yılına kadar ehliyetine el konulan sürücünün ehliyetine 2 yıl daha el konuldu.