AGD Adapazarı ilçe teşkilatının hafta sonu düzenlediği “Kaşifler piknikte buluşuyor” etkinliği, yaklaşık 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Dibektaş Kurtköy’de doğa yürüyüşü ile başlayan etkinlik Dibektaş  Camii avlusu ve içerisinde çeşitli oyunlarla devam etti. Daha sonra gençlerin katılımıyla Adapazarı ilçe teşkilatı, Mart ayı divan toplantısını gerçekleştirdi. Divan Toplantısından sonra gençler sucuk ekmek ziyafeti ile karınlarını doyurdular ve semaver başında çaylarını içerek sohbet ettiler.

Etkinlik esnasında konuşma yapan Dibektaş Camii imam hatibi Ömer Faruk Dumangöz, camilerin sadece namaz kılınan yerler olmadığını belirterek, “Camiler, Müslümanların eğlencede, üzüntüde buluşma noktasıdır” dedi.

AGD Adapazarı İlçe Teşkilat başkanı Celal Aydın da, “Derneğimiz her zaman gençlerin yanında yer alan, gençliğine sahip çıkan bir kuruluş olarak milli ve manevi değerlere sahip gençler yetişmesi için de gece gündüz çalışmaktadır. Kutlu doğum programları, seminerler, tarihi geziler, konferanslar ve esnaf gezileri, yarışmalar ve birçok alanda gençliğimizin milli ve manevi değerlere sahip çıkan bir gençlik olması için çalışmaktadır. Bugün dindar bir gençlik yetiştirilmek isteniyorsa, devletin, belediyelerin ve sivil toplum örgütlerinin Anadolu Gençliğe destek olması gerekmektedir. Çünkü Anadolu Gençliğin hedefi Sakarya'mız başta olmak üzere, tüm ülkede her gencin kültürlü, ileri görüşlü, seviyeli, seciyeli yetişmesi için çalışmaktadır” dedi.

Sosyal-kültürel gezilerin belli bir program çerçevesinde devam edeceğini kaydeden Aydın, "Gençlerimiz gezileri dolu dolu geçirerek hayatı öğrenmeli. Onlara kalıcı bir şuur kazandırmak için gece gündüz çalışacağız” diye konuştu.