Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen’le bir araya geldi. Sendikayı gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı kutlayan Başkan Toçoğlu, eğitimciler için gösterdikleri gayretlerden dolayı tüm sendika temsilcilerini tebrik etti.
 
“Fedakarlık mesleği”
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, “Hizmet sendikacılığı yapıyoruz. Ülkemizde devletimiz tarafından eğitimi daha nitelikli hale getirmek için çalışmalar yapılıyor. Bütçede en fazla pay ayrılan alanlardan birisi eğitim. Tabi eğitimin en önemli aktörleri öğretmenler. Öğretmenlik, fedakarlık mesleği. Bu meslekteki en önemli etken ise moral. Bizlerde sendika olarak tüm öğretmenlerimizin değerinin anlaşılması, sorunlarının çözülmesi için uğraşıyoruz” diye konuştu.
 
“Katkı sunuyoruz”
Sendikacılık faaliyetlerinin meslek gruplarının haklarının gözetilmesi açısından çok önemli olduğunun altını çizen Başkan Toçoğlu, “Sizlerde sendika olarak bu noktada çok güzel çalışmalar yürütüyorsunuz. Öğretmenler başımızın tacı. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız öğretmenlerimize emanet. Öğretmenlerimiz ne kadar iyi durumda olurlarsa eğitim kalitemiz o kadar yükselir. Bildiğiniz gibi bende eski bir öğretmenim. Eğitim camiasının içerisinde uzun yıllar çeşitli görevlerde bulundum. Öğretmenlik meşakkat gerektiren bir meslek olmanın yanı sıra insana en büyük mutlulukları yaşatan mesleklerden. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman eğitimin ve eğitimcilerin yanındayız. Eğitim hayatına katkı sunmak için çeşitli çalışmalar hayata geçirdik. Bundan sonra da gücümüz yettiğince eğitim camiamızın yanında yer almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.