24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle Sakarya’da gerçekleştirilen programda, Van Depremi’nde hayatını kaybeden öğretmenler öğrencilerin taşıdığı bayraklarla anıldı. Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde bulunan Kent Meydanı’nda ve Ahmet Faik Abasıyanık Kültür Merkezi’nde (AFA) gerçekleşen programa; Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı. Kent Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması ile sona erdi.

Program sırasında Van Depremi’nde hayatını kaybeden 30 öğretmen anıldı. Türk bayraklarını taşıyan öğrencilerin yakalarında hayatını kaybeden öğretmenlerin isimlerinin olması dikkat çekti. Burada bir konuşma yapan Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, “24 Kasım Öğretmenler Günü’nü bir taraftan coşkuyla kutlarken, diğer taraftan önceki yıllarda terör yüzünden, geçen yıl da Van’daki depremde şehit olan öğretmenlerimizi de anarak geçirmek istiyoruz. Bir taraftan mutluyuz, Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz ama şehit öğretmenlerimizin acısını da gönlümüzde hissediyoruz. Ayrıca büyük emekler vererek yetiştirdikleri insanların bu ülkeye büyük hizmetler yapmasını sağlayan çok değerli öğretmenlerimizden ebediyete intikal edenleri de rahmetle anıyoruz. 24 Kasım’dan hız alarak çalışmalarımızı daha heyecanlı bir şekilde sürdürmek istiyoruz. Emekli öğretmenlerimizin, görev yapan öğretmenlerimizin, özellikle yeni göreve başlayan öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü tebrik ediyorum” dedi.

AFA’da Öğretmenler Günü ile ilgili konuşan Sakarya Valisi Mustafa Büyük ise, “Hayatın her aşamasında her yerinde bütün toplumların en fazla kıymet verdiği eğitim camiasının özel bir günü. Öğretmenlerimize bu vesile ile sembolik de olsa teşekkür borcumuzu iletme vesilesi oluşturduğu için 24 Kasım’ları önemli buluyoruz. Bugünün düzenlenen törenlerin ötesinde toplumun öğretmenlerle ilgili olan düşüncelerini, ihtiyaçlarını ve bu camiaya olan borçlarını ifade etmek için bir değerlendirme fırsatı vermesini diliyorum. Bu günler öğretmenlerimizin gelecek nesillere gençlerimizi hazırlama konusundaki sorumluluklarını da hissetmesine vesile olacaktır” ifadelerini kullandı.