Eğitimciler Birliği Sendikası’nın (Eğitim-Bir-Sen) Sakarya Üniversitesi Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri, Doç. Dr. Şakir Görmüş ve Mehmet Uğurlu, Vali Mustafa Büyük’ü makamında ziyaret ettiler.

Başkan Kahraman ziyaretlerinde, Vali Büyük’e 30 Mart 2013 te başta Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, AK Parti Sakarya Milletvekilli Ali İhsan Yavuz,  Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı olmak üzere geniş katılımlı bir kongre gerçekleştirdiklerini anlattı. Örgütlü toplumun önemini, sivil toplumun etkinliğini ve sendikal faaliyetlerin değerinden bahseden Kahraman, sendikanın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Sadece sendika üyelerine değil, halka yönelik etkinlikler de yaptıklarını söyleyen Kahraman her yıl daha da büyüyerek yollarına devam ettiklerini belirtti.

Sendikaların demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu, iletişim kanallarının her zaman açık tutulması gerektiğini, bu noktada sendikalara büyük görev düştüğüne dikkat çeken Vali Mustafa Büyük, sendikaların da tabanın talep ve sorunlarını doğru bir şekilde ortaya koymaları gerektiğini söyledi. Vali Mustafa Büyük, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Toplantı sonunda Başkan Yaşar Kahraman, Büyük’e Eğitim-Bir-Sen’in yayınlarından oluşan bir set takdim etti.