Eğitim Bir Sen Sakarya Üniversitesi şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kahraman, Srebrenitsa soykırımının 18.  Yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kahraman yaptığı açıklamada, “Avrupa tarihinin, ikinci dünya savaşından sonra yaşanan en büyük katliam olan Srebrenitsa soykırımının kayıplarını, aradan yıllar geçse de aynı acı ve gözyaşlarıyla anacağız” dedi.

Kahraman, soykırım kurbanlarına Allahʼtan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet dileyerek, Srebrenitsa soykırımının Avrupa tarihinin en ağır savaş suçlarından biri olarak tarih kitaplarında yerini aldığını belirtti.

Kahraman açıklamasında, "Srebrenitsa katliamı, Avrupaʼnın ortasında, dünya kamuoyunun gözü önünde gerçekleşmiştir. Birleşmiş Milletlerin Srebrenitsaʼyı güvenli bölge olarak ilan etmesine rağmen gerçekleşmiştir. Avrupaʼda, böylesi cürümlerin artık geçmişte kaldığının düşünüldüğü bir zamanda gerçekleşmiş ve tüm dünya bu alçakça katliamı, alçakça seyretmekle yetinmiştir. Bu hiçbir zaman unutulmamalıdır. Son günlerde coğrafyamızda yaşanan olaylar bize katliamların neden unutulmaması gerektiği ve bunlar karşısında neden tek yürek olmamız gerektiğini çok daha açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Katliamları planlayan, destekleye, hatta bizzat gerçekleştirenlerden katliamlara karşı tavır almasını bekleme yanlışlığına da düşülmemelidir. Bu yüzden, bu korkunç olayın her yıl yeniden hatırlanıp, hafızalarda canlı tutulması gerekmektedir. Srebrenitsaʼdaki gibi toplu bir katliam, dünyanın herhangi bir yerinde bir daha tekrarlanmalıdır. Bu nedenledir ki Müslümanlar tarafından Srebrenitsa soykırımının unutulmaması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.