Toplantıya Şube Yönetim Kurulu, Serdivan İlçe Temsilciliği Yönetimi ve kurum temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Şube Başkanı Murat Mengen, bu yıl bin yeni üye ile Sakarya’da 5 bin üyeye ulaşmayı hedeflediklerini vurguladıklarını, ziyaret edilmedik ilçe köy ve okul bırakmayacaklarını ifade etti.

Mengen, "Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Memur-Sen’in 1 Milyon üye hedefine yönelik olarak biz de ilimizde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hedefimizden sapmadan yılmadan toplu sözleşme kazanımlarımızı ve ülkemiz üzerine kurduğumuz hayallerimizi tüm öğretmen ve memur arkadaşlarımıza anlatacağız. İlçe teşkilat toplantılarımız devam edecek. Teşkilat toplantıları dışında okul idarecileri ile toplantılar yapacağız. Okullarımızı ziyaret edeceğiz. Öğretmen arkadaşlarımızı dinleyeceğiz" dedi.

1 Kasım seçim sonuçlarından istikrar çıktığını vurgulayan Mengen, Kamu görevlilerinin tüm taleplerinin yerine getirilmesini beklediklerini belirterek, "1 Kasım 213 kazanım elde ettiğimiz Toplu Sözleşme'yi de yakından ilgilendiriyordu. Çıkan sonuç bizim açımızdan sevindirici. Şimdi; Cuma Namazı için izin süresinin arttırılması, sözleşmeli ve 4/C'lilerin kadroya geçişi, ek gösterge adaletsizliklerinin düzeltilmesi, silahlı kuvvetler ve emniyet bünyesindeki sivil memurların mağduriyetlerinin giderilmesi başta olmak üzere 3. Dönem Toplu Sözleşmenin içeriğinde yer alan çalışma konularındaki uzlaşmayı kazananıma dönüştürme vaktidir. Vakit demokratik hukuk devleti noktasında sırtımızda kambur olan kamu görevlilerine yönelik grev ve siyaset yasaklarını sona erdirme vaktidir. Hepsinin takipçisiyiz" ifadelerini kullandı.

Mengen son olarak Sakarya’da 5 bin üye için hep beraber kolları sıvıyoruz ve bugünden tezi yok çalışmalara başlıyoruz dedi.