Medeniyet coğrafyasının yükünü taşıma iddiasındakilerin, sivil örgütlere ve yapılara alan açması gerektiğini, bu kuruluşlar üzerinden bir hareket noktasının oluşması gerektiğini vurgulayan Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; “Sivil toplum öncü kuvvettir. Bu geçmişte de böyle olmuştur. Sivil toplum kuruluşları, yön veren, öncülük eden bir rol oynamış, bölgelere siyasetten önce gitmiş ve ilk etkiyi sivil toplum kuruluşu olarak bizzat yapmıştır” şeklinde konuştu.
81 İlden 'Halep'e Yol Açın' sloganıyla yardım TIR'ları ile Hatay’a ulaşan Başkan Murat Mengen, “TIR’lara insanlığı yükledik ve ‘Yükümüz İnsanlık Yönümüz Halep. İyiliği Yüklendik Halep’e Yöneldik’. İnsanlık için, barış için, adalet için ayağa kalktık. Gün bugündür. Zulme karşı adaleti, baskıya karşı özgürlüğü, zillete karşı onuru seçmiş Halep halkına sahip çıkmalıyız. Haleplilerin savaş uçakları, tankları, füzeleri, fosfor ve misket bombaları yoktur. Onlar imanı, iradesi, sabrı ve kararlılığı var. Zalimlerin yaktığı Halep, Allah’ın izniyle küllerinden dirilecektir. Lanet olsun Halep’te soykırım tezgahı açanlara” dedi.

Mengen sözlerini şu şekilde noktaladı: "'Halep’i Açlıktan İnsanlığı Utançtan Kurtar' eylem planı çerçevesinde daha önce; yardım çağrısı yapıldı, 81 ilde yardım seferberliği başlatıldı, tüm illerde 'Gıyabi Cenaze Namazı' kılındı, ortak basın açıklamaları gerçekleştirildi, Uluslararası Kuruluşlara Halep’e duyarlılık çağrısı yapıldı. Memur-Sen beş aşamalı eylem planı çerçevesinde bugün yardım konvoylarıyla sınıra dayandı. 'Halep’e Yol Açın' sloganıyla 81 ilden yola çıkan Memur-Sen’liler yardım TIR'larıyla berber Hatay’a ulaştı. Memur-Sen konvoyu olarak bizler Hatay araç muayene istasyonu önünden Cilvegözü sınır kapısına doğru yol aldık. Bu süreçte Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Merkezlerimiz çok iyi koordine oldular. Aynı şekilde ümmetin yüz akı İHH orda müthiş bir insiyatif aldı ve süreci çok güzel yönetti. Binlerce araç ve on binlerce insan ile Suriye sınırında tüm dünyaya güçlüden değil haklıdan yana olmayı tercih ettiğimizi haykırdık."