Toplantının açılış konuşmasında teşkilatlanmanın öneminden bahseden Karapürçek İlçe Temsilcisi  Mustafa Nadi  Dalda, “Okul temsilcilerimizden, ilçe yönetimlerimize, il yönetimimizden genel merkezimize kadar organize olmuş bir teşkilatız. Bundan dolayı da Sakarya’nın ve Türkiye’nin en büyük sendikasıyız. Teşkilatımızda bütün birimlerimiz ellerinden gelenin en iyisini yapmak için çalışıyorlar” dedi.

Toplantıya katılan Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen ise, Sakarya şubesinin bu güne kadar gerçekleştirdiği başarılı çalışmalarından bahsederek, “Karapürçek temsilciliği çok güzel ve uyumlu çalışmalar yapmaktadır ve arkadaşlarımız, kardeşlerimiz inşallah çok daha iyi işlere imza atacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu süreçte destek olan üyesinden başkanına bütün ağabeylerimizi ve kardeşlerimizi kutluyorum. Yeni dönemde hedefimiz en kısa sürede 5 bin üyeye ulaşmaktır. Hedeflerimizi gerçekleştirmek için yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Türkiye tarihinde ilk defa en fazla kazanım elde edildiği bir Toplu Sözleşme sürecinin yaşandığını belirten Mengen, “Toplu görüşmeden toplu sözleşmeye geçilmesini sağlayan Memur-Sen, bu kazanımla kendi başına büyük biz kazanım elde etmiştir ve bu süreçte diğer sendikalar buna destek olmadıklarını belirtmişlerdir.  Biz yetkili olduğumuz her dönemde memurun menfaatini gözeterek masaya oturduk ve bu yıl ki toplu sözleşme sürecini diğer sendikaların sabote etmesini engelleyerek bugüne kadar ki en iyi ve en kazançlı toplu sözleşme sürecini başarıyla gerçekleştirdik. İlk kez nöbete ücret uygulaması ile bir angaryaya son verdik ve sınavlarda ücret adaletsizliği giderilerek bir mağduriyet daha giderildi şeklinde sözlerini tamamladı” dedi.

Teşkilat toplantısı, teşkilat üyelerinin sorularının yöneticiler tarafından cevaplandırılmasıyla sona erdi.