Sendikal Eğitimlerin kapanış konuşmasını yapan Şube Başkanı Murat Mengen teşkilat eğitiminin önemine dikkat çekti. Mengen, “İşimize, içimize ve dışımıza yolculuğun her bir aşamasında mesafe kat ederek yürüyüşümüzü sürdürüyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz teşkilat eğitimlerimizin sonuna geldik. Sakarya’da Eğitim-Bir-Sen olarak daha nitelikli bir sendikacılığın icra edilmesi, sendikal bilincin artması için teşkilat eğitimlerimizi yaptık. Okul  temsilcileri için gerçekleştirdiğimiz Sendika Formatörlüğü Eğitim Programı hizmet sendikacılığımızı alanda daha diri tutacaktır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Kültürü Eğitim Formatörü Fuat Özgen; teşkilatçının sözlüğünde mazeret, şikayet ve vazgeçme sözcüklerinin asla olmayacağını, okul temsilcisinin sendikanın misyon ve vizyonunu çok iyi bilmesi gerektiğini, organize örgütlü güç olmanın önemini ifade etti.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkan Yardımcısı ve Sendikal Temsil Eğitim Formatörü Adem Arslan, “Okul temsilcimize düşen en önemli görevler işyerinde sendikayı güçlü hale getirmek, aidatlara sahip çıkmak, sendika yayınlarının takip etmek, üyelerini eylem ve etkinliklere davet etmek, duyuru Panolarını etkin kullanmak ve Toplu Sözleşme süreçlerini takip etmektir” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkan Yardımcısı ve Kazanımlar Eğitim Formatörü Ali Akıllı ise, “Sendika; ortak hak ve menfaatleri korumak, artırmak ve geliştirmek için vardır. Kazanan, kazandıran sendikacılık yetmez, kazanılanları-korunanları anlatan ve aktaran sendikacılık ve sendikacılar gerekir. Masada kazanım elde etmek kadar, sahada da kazanımları  rakiplere gasp ettirmemek gerekiyor” diye konuştu.

Okul temsilcileri eğitim programlarının çok verimli geçtiğini söyleyerek şube yönetimine teşekkür ettiler. Eğitimlere katılan temsilciler sertifika takdiminin farklı bir programla yapılacağını belirtti.