Sakarya’dan yüzlerce kişinin katıldığı, Kütahya’daki 1 Mayıs kutlamaları Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, talepler Kütahya Zafer Meydan’ından haykırıldı, emek, kardeşlik, dayanışma ve birlik mesajları verildi.

1 Mayıs kutlamaları ile ilgili bilgi veren Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; “Kütahya Zafer Meydanında ‘Memuruz haklıyız, kazanacağız, İşte meydan, işte 1 Mayıs, Zalime karşı omuz omuza’ sloganları yükselirken, emeğin temsilcileri tarafından açılan üzerinde hak, adalet, emek, kardeşlik, huzur, alın teri, özgürlük, dayanışma, eşitlik, birlik, saygın iş ve merhamet yazılı mavi-beyaz atkılarla görsel şov yapıldı. 4. Dönem Toplu Sözleşme için kurulacak masaya getireceğimiz teklifleri deklare ettik, konfederasyonun kırmızıçizgilerini açıkladık, terör örgütleri, vesayet bekçileri ve küresel şer odaklarına meydan okuduk” dedi.


“Anadolu’nun her yerini, her meydanını 1 Mayıs meydanı bildik”
Tarihte 1 Mayısların olaylı geçtiğini hatırlatarak sözlerini sürdüren Mengen, "1 Mayıs’ı emeğin hakkını haykırmak yerine kışkırtma ve provokasyon fırsatı olarak görenler olabilir. Kan, vandalizm, anarşizm üzerinden emeğin itibarına, dayanışma zeminine zarar verip, meydanları germek isteyenler olabilir. Biz paylaşmanın, hakça bölüşmenin erdemini anlatma derdindeyken çatışmanın, restleşmenin tezgâhını kurmaya, yakmaya, yıkmaya, kırmaya, dökmeye odaklananlar olabilir. Haklarımızı artırmanın, kazanımları çoğaltmanın, çalışma şartlarını insanileştirmenin peşine düşmek yerine geçmişin acıları üzerinden zihinleri bulandırmaya yeltenenler olabilir. Marjinal gruplar 1 Mayıs’ı Taksime çıkma ayini görebilir. Her 1 Mayıs öncesi haber başlıklarında; ‘Taksim ısrarı yerine, ‘Emekçiler milli gelirin adil bir şekilde taksimini istiyor’ manşetleri yer alsın. Emek, hangi meydandan, hangi şehirden, hangi ülkeden ses verirse versin” diye konuştu.

Mengen; “Kadrolu istihdam mutlak isteğimiz! İş güvencesi kırmızıçizgimiz! 4-B’lilerin, 4-C’lilerin kadroya geçirilmesi en büyük hedefimiz. Çalışma mevzuatı üzerinde restorasyona evet, iş güvencesini deformasyona hayır. İş güvencesine; dokunulmasına da, iş güvencesinin yıpratılmasına da, bunun üzerinden kamu görevlilerinin hedef gösterilmesine de seyirci kalmayız. Tepkimizi verir, alanlara sığmayız! İş güvencesine yönelik her olumsuz adımı, emeğimize, helal ekmeğimize saldırı, taciz sayarız. Mülakata hayır – güvenlik soruşturmasına evet. Memura Siyaset hakkı ve grev istiyoruz. 15 Temmuz’da alana inen ve şehitler veren bir teşkilatız. Emeğin ideolojisi olmaz, sendikacılığımız sınır tanımaz” dedi.