Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi, Kocaali ve Karasu’nun ardından ilçe ziyaretlerine Kaynarca ile devam etti. Kaynarca Anadolu Lisesi, Kaynarca Anadolu İmam Hatip Lisesi, Seyfettin Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mimar Sinan Ortaokulu ve Atatürk İlkokulu’nu ziyaret eden yönetim kurulu üyeleri akşamüstü de ilçede görev yapan üyeler ile çay sohbetinde buluştu.
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen, iş güvencesi konusunda anlık duygularla ya da reflekslerle atılacak adımların kaosa neden olabileceğini belirterek, “Devlet, kamuda güvence demektir. Milletin geleceğinin güven altına alınması kamuda güvenceden geçer. Kamu mevzuatının tevhit edilmesine evet, kamu görevlilerinin iş güvencelerinin tehdit edilmesine hayır diyoruz” dedi.


Mengen; “657, milleti FETÖ’nün darbesinden korudu. Kamuda iş güvencesi olmasaydı, FETÖ kamunun tamamını ele geçirirdi. FETÖ, iş güvencesinin esnek olduğu, istihdamın farklı yürüdüğü TÜBİTAK’ı, KOSGEB’i ele geçirdi. 657, bu milleti, FETÖ’nün darbesinden korumuştur. İş güvencesi konusunda anlık reflekslerle atılacak adımlar bu millete çok pahalıya mal olur. 28 Şubat’ta 657 kullanılarak ihraç edilen insanları ve onların yaşadığı mağduriyetleri biliyoruz. Yönetsel anlamdaki yetersizlikler, diğer çalışanlara yüklenmemelidir. Kamu mevzuatında birleştirmeye evet diyoruz. Kamu mevzuatının tevhit edilmesine evet ama kamu görevlilerinin iş güvencelerinin tehdit edilmesine hayır diyoruz. Kamuda Türkiye’nin yönetici akademisi yok, yaşanan tıkanıklığı doğru yerde görmeli ve çözebilmeliyiz, aksi takdirde ülkeyi kaosa ve belirsizliğe taşımış oluruz” şeklinde konuştu.