Karasu’da okulları gezen il yönetim kurulu üyeleri, bugüne kadar gösterdikleri özverili çalışmalar için üyelere teşekkür etti. Üyelerle görüş alışverişinde bulunarak istişareler yapan yönetim kurulu üyeleri eğitimin sorunlarını bilen çok değerli öğretmenlerimizin fedakar çalışmaları ülkemizin maddi manevi kalkınmasına ciddi katkılar sağladığını söyledi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen; “Şube yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte her hafta bir ilçe ziyareti gerçekleştiriyoruz. İlçe çalışmalarımızda öncelikli olarak okullarımızı, öğretmen ve idareci arkadaşlarımızla hasbihal ediyoruz. Okullarımızın ve öğretmenlerimizin sıkıntılarını, şikayetlerini ve eğitimdeki güzel örneklerini dinleyerek istişareler yapıyoruz. Bugün de burada; Karasu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulu ile İbrahim Abanoz Anadolu Lisesini ziyaret ederek üyelerimizle bir araya geldik” dedi.


Okul Ziyaretlerinin ardından üyelerle çay sohbetinde buluşan Mengen, sendika olarak nitelikli çalışmalara imza attıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:  “Yaptığımız çalışmalar, sadece dar bir alana sıkışmış çalışmalar değil. Hizmet sendikacılığı diyerek, ücret sendikacılığının yanına bir paragraf açtık. Akademik zeminde rekabeti önemseyen erdemli bir sendikal anlayışla, sendikal hayatta destanlar yazdık. Sadece üyelerimize değil, ülkeye ve kadim medeniyetimize de kazandırdık. Bundan sonraki yolculuğumuz da bu güzergahta seyredecektir. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, bu ülkede temel hak ve özgürlüklerin temininde, yol açma, yol alma noktasında şimdiye kadar bedenini ortaya koymuş ve ülkenin dönüşümüne en anlamlı katkıyı sunmuş, sunmaya da devam edecektir.”



“Bediüzzaman’ın dediği gibi, üç tane biri alt alta koyup topladığınız zaman üç eder, ancak yan yana koyduğunuz zaman yüz on bir eder ve daha güçlü olmayı, daha heybetli olmayı simgeler” diyen Mengen, örgütlü olmanın önemine dikkat çekerek, “28 Şubat post-modern darbesinde, bir milyon üyeyle alanlara çıkamamanın, bir milyon üyeyle meşru hükûmetin yanında duramamanın üzüntüsünü yaşamıştık. Eğer, bir milyon üyemizle o gün var olsaydık, ülkenin seçilmiş hükûmetini darbeyle indiremezlerdi. O gün yanlış yerde duranlara hesap sorarak bugünlere geldik. 15 Temmuz’da daha haince gelen darbeciler karşısında, olayın geliştiği ilk anlarda, bunun bir işgal girişimi olduğunu ifade ederek ilk sesi verdik. Millet iradesinin yanında olduğumuzu bildirdik ve tüm teşkilatımıza, ‘gün bugündür, zaman bu zamandır, haydi alanlara’ dedik ve 1 milyon üyemizi meydanlara davet ettik. Şükürler olsun yüz akıyla 16 Temmuz’a çıktık” şeklinde konuştu.