Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesinden yapılan açıklamada; "Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna karşı Türkiye’nin başlattığı Zeytin Dalı Harekatını tüm içtenliğimizle destekliyoruz. Zeytin Dalı Harekatı, PKK’nın uzantısı PYD’nin Afrin özelindeki kanlı iktidarının da sonunu getirecektir. Bu mücadelede dualarımız kahraman Türk ordusu ile beraberdir" denildi.

Eğitim-Bir-Sen Sakarya 1 Nolu Şube Başkanı Murat Mengen yaptığı açıklamada; "Eğitim-Bir-Sen 1 ve 2 nolu Sakarya Şubeleri olarak artık geleneksel hale getirdiğimiz yarıyıl umresinde yine Mekke'deyiz. Buradan dün Çanakkale’de, Malazgirt’te, Kosava’da bugün ise, Afrin’de, Celablus’da, Azez ve El-Bab’da destan üstüne destan yazan inancı, vatanı ve milleti için seve seve toprağa düşmeyi arzulayan ama namus bildiği değerlerini düşürmemek için bugün yollarda olan tüm Mehmetçiklerimize dua ediyoruz. Rabbim ordumuzu muzaffer eylesin, güç versin, kudret versin, her bir Mehmedi bize bağışlasın" dedi.

Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Sakarya Şubesi Başkanı Yaşar Kahraman ise; "Millet olarak bu toprakların mayasına güveniyoruz. Bir ve beraber olduğumuzu biliyoruz. Irak ve Suriye’nin kuzeyinde oluşturulmak istenen bu yapının birliğimizi ve beraberliğimizi hedeflediğinin de bilincindeyiz. Dolayısıyla bir noktada bütün bölgenin hafızası konumundaki ülkemizin birliği ve beraberliği, herkes için bir umuttur. Bu umudun korunması adına yapılan Zeytin Dalı Harekatını destekliyor ve cephede savaşan askerlerimizin Allah yardımcıları olsun diyoruz" şeklinde konuştu.