Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Yönetim Kurulu üyeleri ile 16 İlçe Temsilcisinin katıldığı toplantıda 15 Temmuz süreci, Milli Eğitimde yaşanan sıkıntılar ve bu hafta sonu Antalya’da yapılacak olan 11. Büyük Türkiye Buluşması gündem olarak konuşuldu.

Şube Başkanı Murat Mengen; “Bu milletin vergisiyle maaş alıp, evine ekmek götüren ve yediği ekmeğe, hizmet ettiği vatana, annesinden emdiği süte ihanet eden, milletin üzerinde alçak uçuş yaparak millete alçakça saldıranlara bu millet en büyük dersi verdi. Millet onları tarihin çöp sepetine gönderdi. Göğsünü mermilere siper eden millet, tarihe altın harflerle not düştü. Onun için bu millete teşekkür ediyoruz.  Ayrıca bu süreçte dik duran, vatanından milletinden yana tavır alan ve ilçelerini koordine ederek meydanları boş bırakmayan  siz değerli ilçe temsilcilerime de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Geçen yıl fedakarca yapılan çalışmalar ile 5 bin üye sayısı hedefini aştıklarını belirten Mengen, bu yıl da gidilmeyen köy, ziyaret edilmeyen okul bırakmayacaklarını söyledi.

Mengen, “İlçe teşkilat toplantılarının yanı sıra istişare ve nezaket ziyaretleri ile teşkilatı birleştirici ve büyütücü bir strateji izleyeceğiz. Eğitim öğretimde kalitenin artırılması, öğretmenlerin memnuniyetinin ve çalışma şevkinin artması için bize düşen her türlü sorumluluğu ve görevi üstlenmekten çekinmeyiz. Sakarya’da sıkıntılı başlayan eğitim öğretim sürecinin mümkün olduğu kadar iyi bir şekilde devamı için paydaşlarımızla birlikte her zaman olduğu gibi var gücümüzle çalışacağız” şeklinde konuştu.