Eğitim-Bir-Sen Sakarya Karapürçek’e yapılan ziyaretler kapsamında; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Atatürk İlk ve Ortaokulu, Şehit Hüseyin Zorlu ilk ve ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Çok Programlı Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Eğitim-Bir-Sen İl Yönetimi gerçekleşen ziyaretler sonrası üyeler ile çay sohbetinde bir araya geldi.
Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen sohbette yaptığı açıklamada; "Öncelikle davasının yılmaz eri, İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy’u vefatının 80. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz. Mehmet Akif Ersoy; bireysel yetenekleri, beyefendi, olgun kişilik ve karakteri, çalışkanlığı, dürüstlüğü, inanmışlığı, adanmışlığı, ilmi birikimi, düşünür yanı, benliği ile mezcolmuş sanatçı, şair özelliği, vatanı ve milletinin istiklali için beslediği duyguların önü alınmaz taşkın nehirlere benzemesi, korkusuzluğu, çalışkanlığı ve cesaretiyle milletimizin ahlaki meziyetlerini şahsında toplamış gibiydi. Bu niteliği ile milletimizin örnek alacağı sembol şahsiyetlerden biri, belki de en önceliklisidir. Milletinin zor zamanlarında, binbir zulmün karşısında Hak ve hakikatin yanında yer almaktan çekinmeyen, bu uğurda vatanından uzakta ve yokluk içinde yaşayan davasının eri olmuş bir kahramandır" dedi.

Mengen, eğitim sisteminde yeni bir sayfanın açılması gerektiğini belirterek; “Ülkemizin değişen paradigmasıyla birlikte eğitim felsefemiz de değişmelidir. Bugüne kadar bize hep yön dayatıldı ve bu ülkeye çocukları üzerinden bir mühendislik çalışması yapıldı. Biz buna karşı çıkıyoruz. Bize ideoloji, yön dayatan bir eğitim sistemi istemiyoruz" diye ifade etti.
Sendikal çalışmalara ilişkin değerlendirme ve istişarelerin de yapıldığı çay sohbetinde konuşan Murat Mengen, Türkiye’nin içinden geçtiği zor süreçlerde sendika olarak hep dik durduklarını, milli iradenin yanında yer aldıklarını ifade ederek; “Biz, bu uzun ve zorlu yürüyüşte ülkemiz aleyhine olan her türlü olumsuzluğa imza atanlarla karşılaştık. Ama hamdolsun, bu ihanet çetelerine, bu kumpaslara, küresel operasyonlara karşı sizlerle birlikte mücadele ettik. Kronikleşen sorunların çözümü için çaba harcadık, alın teri döktük; eylem yaptık, bilimsel toplantılar düzenledik, yetkililer nezdinde girişimde bulunduk ve birçoğunun çözümünü sağladık. Bununla yetinmedik, yetinmiyoruz. Özlük ve özgürlük mücadelemizi, gece gündüz, kar kış demeden sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.