Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi 1 Nolu Şube Başkanı Murat Mengen açılış konuşmasında teşkilatına teşekkür ederek üye sayısı hedeflerini bu yıl 6 bin’e yükselttiklerini ifade etti. Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi 2 Nolu Şube Başkanı Doç Dr Yaşar Kahraman’da bir selamlama konuşması yaptı.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa; "Darbelerin baskılarla bunalttığı yasaklı yıllarda inanç ve ilkelerinden taviz vermeksizin mücadele ederek zirveye yükselen sendikamızın büyümesinin asıl dayanağı haklı davasıdır. Temsilimiz ülke içinde yetkiyle sınırlı kalmamalıdır. Çünkü uluslararası arenada anlatılması gereken bir mücadele aşkımız, kendine has sendikal müktesebatımız ve dile getirilmesi gereken gerçeklerimiz var" dedi.

Kolukısa; "Çalışanların hakkını korumak temel amacımızdır. Ancak hiçbir çalışan, millî ve demokratik zemini yıkacak hiçbir şiddet ve darbe girişimi içinde olmamalı, böyle bir suça iştirak eden hiçbir çalışan mazur görülmemeli, gösterilmemelidir. Bu bağlamda terörist veya darbeci oluşumlara adı karışmış kişileri korumak emekten yana olmanın bir şartı sayılamaz. Hiçbir iş veya hak, darbecilerle birlikte olmanın haklı gerekçesi görülemez. İdeolojik veya politik hesaplar uğruna doğruları gizleyerek tasarlanmış algı oluşturma gayretleri asla masum görülmemelidir, görülemez. Çalışanların hakkını, hukukunu uluslararası platformlarda da en doğru tarz, dil ve tavırla savunan, savunacak olan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak, yerli ve millî misyonu sebebiyle, üyeye ve ülkeye kaybettirecek hiçbir kazanıma iştirak etmedik, etmeyeceğiz. Unutulmasın ki, kaybedeni ülke olan bir oyunda ne emekçi ne sermayedar ne de müzmin muhalefet kazanır. Uzun yolu menzil bilenler, idealleriyle gerçeklerini birbirine kardeş edebilenlerdir. İdeal, menzile ulaşmanın azmi ve hazzı; gerçekler de, yürünen yolun ayak basılması gereken sağlam arzıdır. İdeallerimiz her zaman realitelerimizin ruhu, realitemiz de artık ideallerimizin vücududur. Vücut büyüdükçe ruh da gelişmiş, refleksler organize olmuş, duruşumuz kavileşmiştir" ifadelerine yer verdi.

"Yeni sorumlukların arifesine geldiğimiz bu durakta kütüğümüzde kayıtlı olan şey mücadelemizi büyütürken kuruluşumuzda künyemize kazınan gerçekçi tavrımızdır" diyen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa; "Sorunların yüzeyine bakıp imaj sendikacılığı yerine gerçek nedenlerine yönelip kökten çözüm arayan tavrımızdır. Bugün bizi çeyrek asırlık mücadelede bugünlere taşıyan şey ise çözüm odaklı düşünme çabası ve istikrarlı sonuçlar elde etme kaygısıdır. Sendikacılığımızı taçlandıran şeyler de var elbette; faaliyetlerimizi sadece çalışma hayatıyla sınırlı tutmadan, toplumsal barışa, ülkenin yaşama iklimine, sosyal, siyasal ve akademik yapısına katkıda bulunabilmemizdir. Çünkü çalışma hayatını kuşatan şartların sağlığı, emeğin değerinin yükselen pazarlığıdır. Üyemize, ülkemize ve milletimize yapılan her hizmet geleceğe yönelmiş bir basirettir. Biz idealleriyle yürüyen, ülkeyi kuşatan realitesiyle büyüleyen, varlığının ve yetkisinin gereğini; hak temelli yaklaşım, insan merkezli kazanım, özgürlük merkezli eylemleriyle sürdüren, dünkü idealin bugün her kurumda hayat bulmuş organik ve demokratik realitesiyiz. Harcı samimiyet, tuğlası mensubiyet, yükü medeniyet olan çeyrek asırlık mücadelemiz; temsilcilerimizin adanmışlığı, yöneticilerimizin yorulmak bilmeyen çalışma aşkı katlanarak devam edecektir" şeklinde konuştu.