Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın konu ile ilgili açıklamasında; "Bu sene kurbanda 106 ülke ve bölgede yapılacak kurban çalışmasının Arakan ve Somali organizasyonunu biz üstlendik. Bu kapsamda Eğitim-Bir-Sen Sakarya şubelerimiz Allah razı olsun bizlere destek olma sözü verdiler ve protokol imzaladık. Sendikamızın kıymetli yöneticilerine vermiş oldukları bu destek için çok teşekkür ediyorum" dedi.    

Eğitim-Bir-Sen Sakarya 1 Nolu Şube Başkanı Murat Mengen ise; "Kurban Bayramı'nda üyelerimizle birlikte yapacağımız bağışların Arakan’da gerçekleşecek kısmına yerinde şahitlik ve koordine etmek üzere yola çıkacağız. Yaklaşık 250 yıldır Myanmar'ın batısındaki Arakan (Rakhine) eyaletinde baskı ve şiddet altında yaşayan Rohingya Müslümanları farklı tarihlerde defalarca katliama uğradı. 1942 yılında Müslüman kadınlara tecavüz edip mızraktan geçiren Budist çeteler, 150 bin Arakanlı’yı katletti. Benzer olaylar daha sonra defalarca tekrarlandı. Budist saldırılar sonucu Haziran 2012’de yine binlerce Müslüman katledildi. Son olarak Ekim 2016'da başlayan askeri şiddet ve baskılar neticesinde yaklaşık 100 bin insan yerlerinden edildi. 75 binden fazla insan Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesinde bulunan ve dünyanın en kötü kampı olarak bilinen Kutupalong Kampı ve çevre bölgelerine yerleşmek zorunda kaldı. Yakılan köyler ve baskılar neticesinde yaklaşık 30 bin insan Arakan içinde yerlerini değiştirmek zorunda kaldı. O tarihten bu yana yüz binlerce Arakanlı yardıma muhtaç hale geldi. Evlerini terk ederek Bangladeş’e sığınan Arakan müslümanları dünyanın en kötü şartlarında mülteci kamplarında hayatta kalmaya çalışıyor. Bizlerde üyelerimizle birlikte yapacağımız kurban bağışlarımızı yerinde görerek ve koordine ederek bu kamplardaki Arakanlı mazlumlara ulaştıracağız. Tüm üyelerimizden kurban bağışı noktasında destek bekliyor ve İHH’nın 25 yıllık tecrübe ve birikimine güvenerek gönül rahatlığı ile kurban bağışlarını bizlere emanet etmelerini arzu ediyoruz" dedi.

Eğitim-Bir-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Yaşar Kahraman'da; "Açlık, yoksulluk, kıtlık ve susuzlukla boğuşan Somali’ye kurban bayramında bir nebze de olsa nefes aldırmak için yola çıkacağız. Üyelerimizin desteği ve ümmetin yüzakı İHH’nın mihmandarlığı ile kurban hisselerini Somali’de bizzat yerinde mazlum ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize ulaştıracağız inşallah. Bu bağlamda kadirşinas Sakarya halkının da desteğini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.