Söğütlü Halk Eğitim Merkezi toplantı salonundaki iş yeri temsilcileri toplantısına, Eğitim-Bir Sen Sakarya Şube yönetimi, Söğütlü ilçe Yönetimi ve kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda davetlilere hitap eden Eğitim-Bir Sen İlçe temsilcisi Turgay Özten, “Bugüne kadar hizmet sendikacılığı yapan, kavgayla değil uzlaşıyla problemleri çözen, her platformda dikleşerek değil dik durarak toplumsal duyarlılığın adresi, sessiz çoğunluğun sesi, her şeyden önce de darbe savar tutumuyla ve sizlerin desteğiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Eğitim-Bir-Sen’in bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum” dedi.

Özten’in ardından söz alan Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen ise, Türkiye’de sendikal mücadelenin tarihinden ana hatlarıyla bahsetti. Mengen, “Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen bu mücadelenin en önemli aktörüdür. Memur-Sen'in ve Eğitim Bir Sen, ülkemizin en büyük ve en önemli sivil toplum kuruluşları durumundadır. 5 bin üye hedefi ile Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi, Sakarya'nın en büyük sivil toplum örgütüdür. Sivil Toplum Örgütü olmanın hakkını vererek, çalışanın yanında, onların haklarını en iyi şekilde savunmaktadır. Demokrasi, insan hakları ve sivil anayasa konusunda ülkenin ufkunu açacak görüş ve öneriler getirerek, eylemlerle bu görüşlerini ortaya koymaktadır. Aynı zamanda, Toplu Sözleşme kazanımları ve işyeri temsilcilerimiz ile yeni bir heyecan ve motivasyonla sendikamızı daha da büyütmemiz gerekmektedir” dedi.

Mengen ayrıca; “Sendika olarak memurluk ve şeflik için MEB görevde yükselme sınavı öncesi deneme sınavı ile üyelerimizi sınava hazırladık. Aday öğretmenler ve Mart ayında yapılacak olan müdür yardımcılığı sınavları için hazırlık kitaplarımızı üyelerimize ulaştırıyoruz.  Stajyerlikten emekliliğe kadar üyelerimizin her türlü sorununda yanlarındayız ve olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Toplantının sonraki bölümünde Eğitim-Bir-Sen Söğütlü işyeri temsilcileri, eğitim çalışanlarının sorunları hakkında görüş ve önerilerini dile getirdiler. Bütün işyeri temsilcileri bu tür toplantıların camianın birbiriyle tanışıp kaynaşmasını sağladığını ifade ederek, teşkilat ve istişare toplantılarının düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Karşılıklı iyi dilek ve temennilerle toplantı sona erdi.