Ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak AGD tarafından Türkiye genelinde organize edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sas)’in hayatını konu alan yarışma Türkiye’de eş zamanlı olarak başlatıldı. Sakarya genelinde 8 bin 302 başvurunun bulunduğu yarışma 16 ilçede 142 farklı okulda ve 400’e yakın salonda gerçekleştirildi. Öğrencilerin yarışma için hazırlanan kitapları okuyarak girdiği sınavda ortaokul öğrencileri 90, lise öğrencileri 120 dakikada soruları cevaplamak için gayret gösterdi.

AGD Sakarya Şube Başkanı Hasan Zengin yaptığı açıklamada; “Her sene düzenlediğimiz Siyer-i Nebi Yarışması’nı bu sene de Sakarya’da yoğun bir katılımla gerçekleştirdik. Sınav sürecinde yardımcı olan Milli Eğitim yetkililerine, okul idarelerine, öğretmenlerimize ve sınavın organizasyonu sırasında gözetmenlik yapan, bir şekilde desteğini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Aynı zamanda davetimize icabet eden ve 16 ilçede 8 bini aşan kayıtla bizleri mutlu eden öğrenci kardeşlerimizi de gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Umut ediyoruz ki yaptığımız bu çalışmalar adil bir dünya düzeninin kurulması için atılacak adımlara vesile olacaktır” dedi.

AGD Sakarya Şubesi tarafından yapılan açıklamada sınav sonuçlarının 31 Aralık Pazar günü açıklanacağını ve dereceye girerek ödül kazanan öğrencilerin Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programında ödüllerini teslim alacağı belirtildi.

Dernek yetkilileri tüm Sakarya halkını Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programına ve Siyer-i Nebi Yarışması Ödül Töreni’ne davet etti.