Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı 12. sınıf öğrencisi Edanur Avcı (18), staj yaptığı yemekhanede kendisine verilen kıymayı çekmek isterken kullandığı makineye kolunu kaptırmış ve bir kolunu kaybetmişti. Yaşanan olay sonrası hastanede 6 ay tedavi gören Avcı, tek kolunu kaybetmesine rağmen hayata küsmeyerek eğitimine devam etti. Aşçılık alanında aldığı eğitimler ve yakınlarının da desteğiyle Avcı, pasta yapmaya başladı. Birbirinden lezzetli pastalar üreterek aşçılık mesleğini tek koluyla devam ettiren Avcı, azmi ve çalışkanlığıyla dikkati çekiyor.

“Her türlü yardımları oldu”

Yaşadığı kazanın hayatında bazı şeylere engel olmasına rağmen sevdiği mesleği yapmasına engel olmadığını anlatan lise son sınıf öğrencisi Edanur Avcı, “Tabi tek elle yapmam gereken durumlarda mesela şalımı yapmak istediğimde zorlandığım anlarım oldu. Fakat zorlanmadığım anlar da oldu. Ben pastacıyım, olaydan sonra pasta yapmayı denedim ve pasta yapabildiğimi gördüm. Pes edebilir, kendi içime de kapanabilirdim ama bu durum pek hoş olmazdı. İçime kapansaydım dışarı çıkamazdım, bir daha pasta yapamazdım. Ben azmettim, denedim, çabaladım ve başardığımı gördüm" dedi.

Butik pastane açma hayali için azimle çalışıyor

Hayalinin butik bir pastane açmak olduğunu ifade eden Avcı, "Kazadan sonra bu biraz geri planda kaldı. Bir yarışma düzenlendi, ben bu yarışmaya katılırken çok tedirgindim. Fakat yarışmada 1’inci oldum. Herkesten güzel tepkiler görünce yapabileceğime karar verdim. Hayalim hala devam ediyor ve butik bir pastane açmak istiyorum. Bunun öncesinde tabi ki çok iyi şefler ile çalışıp daha iyi deneyimler kazanmak istiyorum. Aşçılık camiası, yaşadığım kaza sonrasında bana her türlü destek oldu, yarışırken de ve sonrasında da yapabileceklerim konusunda hep yanımdalar. İş ve eğitimler konusunda da her türlü yardımları oldu” diye konuştu.

“Hastaneden çıktığımda ki ilk işim tatlı, pasta yapmak oldu”

Yaşadıklarına rağmen hayalini gerçekleştirme umudunu asla kaybetmediğini belirten Avcı, “Ben hastanede yatarken düşündüm acaba tekrar yapabilir miyim diye. Hastaneden çıktığımdaki ilk işim tatlı, pasta yapmak oldu. Eve geldiğimde denedim, tabi zorlukları oldu. İlkinde olmadı diye pes etmemeye karar verdim ve pastayı yapabileceğime inandım. İkinci sefer tekrar denedim, çok güzel olmasa da pastayı yapabildim ve tekrar denediğimde ise pastanın daha güzel olduğunu fark ettim. Pes etmedim, eğer ben orada bıraksaydım belki bu zamana hiç gelemezdim. Denemek gerekiyor, yapabileceklerini görmesi gerekiyor insanların. Ben yapmayı denedim, gördüm daha da ilerletmeye karar verdim” dedi.